جزئیات فروش 17 هزار میلیارد تومان از اموال بانك ها

جزئیات فروش 17 هزار میلیارد تومان از اموال بانك ها آنی بازار: مجموع اموال و دارایی های مازاد بانك ها به حدود100 هزار میلیارد تومان می رسد كه در اولین مرحله مقرر است 17 هزار میلیارد تومان از این اموال به فروش برسد.


خروج بانك ها از بنگاه داری و فروش اموال مازاد از طرح های دولت برای چابك و پویاسازی شبكه بانكی است كه بوسیله آن از فریز شدن ده ها هزار میلیارد تومان از ثروت ملی در بانك ها جلوگیری می شود.
با توجه به اینكه خروج بانك ها از بنگاه داری از تاكیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری است، این طرح در ماه های گذشته با شتاب بیشتری دنبال می شود و زیرساخت های آن فراهم گشته است.
به تازگی نیز «سامانه اموال مازاد بانك ها» رونمایی و بوسیله این سامانه امكان فروش اموال مازاد بانك ها به اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم گشته است. بوسیله این سامانه اموال مازاد ۱۸ بانك دولتی و مشمول اصل ۴۴ فروخته می شود.
پژوهشكده پولی و بانكی بانك مركزی نیز با اشاره به این مساله گزارش داده است: در مرحله اول قرار شده ۱۷ هزار میلیارد تومان از این اموال به فروش برسد كه شامل املاك تجاری، مسكونی، صنعتی و كشاورزی مانند كارخانه، دامداری، باغ، هتل و حتی شعب بانكی است.
بر این اساس متقاضیان می توانند املاك مورد نظر خودرا در هر استان یا شهر و بر طبق بازه قیمتی انتخاب نموده و برای خرید آن پیشنهاد دهند.
البته با عنایت به اینكه بخش اعظمی از این اموال واحدهای صنعتی و تجاری توقیف شده و هم اكنون دیگر فعالیتی ندارند، امكان دیگری بوسیله این سامانه فراهم شده كه شامل مدیریت بنگاه های اقتصادیست و بر این اساس افراد می توانند بجای خرید واحد، طرح خودرا برای مدیریت واحدها ارائه و در صورت تصویب طرح با سرمایه بانك نسبت به فعال سازی واحدها اقدام نمایند.
براساس آمار و اطلاعات ارائه شده ۵۲ درصد از این املاك مسكونی است و استان مازندران با ۱۱.۳ درصد بیشترین سهم را از كل املاك تملیكی در اختیار دارد. همین طور بانك ملی ایران نیز با ۱۴ درصد سهم عمده این اموال را به خود مختص كرده است.
این بانك در كنار بانكهای كشاورزی، ملت و صادرات بیشتر از نیمی از اموال مازاد را دراختیار دارند. همین طور در بین این املاك ۲۵۰ شعبه بانكی نیز برای فروش وجود دارد كه به سبب ادغام و تكلیف بانك ها برای كاهش تعداد شعب خود تعطیل شده است.
در میان املاك مازاد بانك ها، یك هزار و ۲۴۶ كارخانه تعطیل و ۲۷۷ واحد وامداری وجود دارد كه سرمایه گذاران می توانند طرح های خودرا برای فعال كردن این واحدها به بانك ها ارائه نمایند یا آنرا خریداری كنند. بر این اساس تابحال ۱۸ بانك دولتی و خصوصی شده در سطح كشور اموال مازاد خودرا در این سامانه - www.sam-ba.ir - معرفی كرده اند.
براساس گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی تابحال هفت هزار میلیارد تومان از دارایی های مازاد بانكهای دولتی واگذار شده است كه از این میان چهار هزار میلیارد تومان آن مربوط به واگذاری سهام و بنگاه ها و سه هزار میلیارد تومان آن مربوط به اموال تملیكی است.
دژپسند گفته كه درآمد حاصل از واگذاری ها به خزانه دولت واریز نمی گردد و تمام آن به بانك ها بازگشت خواهد داشت كه می تواند برای افزایش توان تسهیلات دهی آنها به كارآید.
همچنین معاون امور بانكی وزیر امور اقتصادی دارایی نیز از عرضه دارایی های منجمد بانك ها در بورس كالا و خریداری آنها توسط عموم مردم در آینده نزدیك آگاهی داده است.
به گفته وی بر طبق مذاكرات صورت گرفته با سازمان بورس، تا اختتام ماه جاری امكان حراج آنلاین این املاك در بازار فرعی بورس كالا فراهم می شود. علاوه براین امكان استفاده از نرم افزارهای بورس كالا نیز به شركت فام (فروش اموال مازاد بانكی) داده شده است.
معمارنژاد از رونمایی سامانه ای تخصصی برای عرضه املاك مازاد بانك ها برای عموم مردم آگاهی داده و گفته است كه پروسه راه اندازی سامانه واگذاری اموال مازاد بانك ها چند ماهی است كه شروع شده و در این سامانه عموم مردم نیز می توانند نسبت به خرید دارایی هایی نظیر واحد مسكونی یا واحدهای تجاری و سایر املاك اقدام نمایند.



منبع:

1398/09/12
15:01:35
5.0 از 5
4286
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش