نوبخت:

بخشی از نیازهای وارداتی با اتكا به ظرفیت های داخلی تأمین می شود

بخشی از نیازهای وارداتی با اتكا به ظرفیت های داخلی تأمین می شود به گزارش آنی بازار رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تخصیص ۱۴ میلیارد دلار برای واردات كالای های اساسی پارسال اظهار داشت: بخشی از نیازهای وارداتی در سال جدید با تحقق سیاست «جهش تولید» در بخش های مختلف با اتكا به ظرفیت های داخلی و مجموعه های دانش بنیان تأمین می شود.


به گزارش روز چهارشنبه سازمان برنامه و بودجه كشور، «محمد باقر نوبخت» در سومین جلسه ستاد برنامه ریزی و راهبری جهش تولید كه با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اضافه كرد: دستیابی به جهش مناسب برای تولید، نیازمند استفاده از ظرفیت شركت های دانش بنیان است كه در این نشست معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گزارشی از هشت برنامه تدوین شده در این عرصه در جهت تحقق سیاست جهش تولید عرضه كردند.
نوبخت با اشاره به اینكه در این برنامه به ظرفیت های مختلف پنج هزار شركت دانش بنیان ۶۰۰۰ واحد استارت آپ اشاره شد، تصریح كرد: شركت های دانش بنیان در سال ۹۸ تولیداتی به میزان ۱۲۰ هزار میلیارد تومان داشتند كه همین مبحث سبب شده كه بتوان برای تحقق جهش تولید روی ظرفیت این شركتها حساب ویژه ای باز كرد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینكه در این نشست دو دستورالعمل جهت استفاده از ظرفیت دستگاه های ملی و استانی در جهت تحقق جهش تولید عرضه شد اظهار داشت: بطور حتم طرح ها و پروژه های عرضه شده از جانب دستگاه ها باید از جنبه اقتصاد كلان بررسی شوند.
وی افزود، باید برای تولیدات افزوده شده از راه سیاست های حمایتی بازاری برای مصرف وجود داشته باشد در غیر این صورت كالاهای تولیدی انبار خواهند شد و این سیاست كمك به ما نخواهد كرد.
نوبخت افزود: بر همین مبنا در جلسه آینده پروژه های پیشنهادی از منظر اقتصاد كلان و بازار مصرف بررسی خواهند شد تا اولویت بندی مناسبی هم برای آنها صورت گیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: در ستاد راهبری و برنامه ریزی جهش تولید بر این باور هستیم كه می توان نیازهای كشور را از راه جایگزینی واردات و ارتقاء صادرات برطرف كرد.
به قول نوبخت، پارسال ۱۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین كالاهای اساسی تخصیص داده شده است.
وی ادامه داد: با عنایت به كاهش قیمت و همینطور تقاضای جهانی نفت سوالی كه وجود دارد این است كه آیا در سال جدید هم می توانیم به همین میزان ارز برای تأمین كالاهای وارداتی تخصیص دهیم.
رئیس ستاد راهبری و برنامه ریزی جهش تولید تصریح كرد: بر این اساس در سال جدید بر كاهش تقاضای ارزی و تأمین نیازهای وارداتی از راه ظرفیت های گسترده داخلی تاكید خواهیم كرد.
برنامه هشت وجهی معاونت علمی فناوری
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری هم در این نشست با با عرضه یك برنامه هشت وجهی از ظرفیت اقتصادی شركت های دانش بنیان برای تحقق جهش تولید امسال اظهار داشت: سرمایه گذاری گسترده ای روی شركت های دانش بنیان و استارت آپ ها در خلال سنوات قبل انجام شده و هم اكنون طرفیت قابل توجهی از جانب این شركت ها برای اثر گذاری مستقیم در اقتصاد كشور فراهم گشته است.
وی با بیان اینكه، هدف معاونت علمی كسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی كشور است اظهار داشت: امروز شركت های دانش بنیان در حوزه بیوتك توفیقات قابل ملاحظه ای داشتند و برای نمونه می توان به راه اندازی فوری خطوط تولید ماسك و دستگاه های تنفسی همزمان با انتشار كرونا و بحران اخیر اشاره نمود.
برنامه های پیش رو
همینطور در این نشست «حمید پورمحمدی» دبیر ستاد راهبری و برنامه ریزی جهش تولید اظهار داشت: سه دفتر سازمان برنامه و بودجه همچون دفتر اقتصاد مقاومتی و امور صنعت به صورت مشخص بر برنامه های عرضه شده از جانب معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تمركز خواهند كرد تا پشتیبانی لازم در مورد برنامه ها و پروژه های این بخش صورت گیرد.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: در هفته آینده هم وزارت جهاد كشاورزی و همینطور وزیر صنعت معدن كشاورزی تجارت برنامه های خویش را در جهت تحقق سیاست جهش تولید عرضه خواهند كرد.
وی ادامه داد: پس از هماهنگی نهایی و اولویت بندی طرح ها و پروژه ها در ستاد، جزئیات این برنامه ها در اختیار دستگاه های اجرایی ملی و استانی قرار خواهد گرفت.


1399/01/07
12:50:18
5.0 از 5
3191
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش