بیمه در سال ۹۸،

بیمه مالیات را نخواست

بیمه مالیات را نخواست به گزارش آنی بازار حذف معافیت مالیاتی در صنعت بیمه پس از مخالفت ها و چالش های بسیار بین این بخش، دولت و مجلس فعلا به توافقی برای ادامه معافیت در بعضی بیمه ها همچون عمر و زندگی و حذف معافیت بیمه شخص ثالث انجامیده است؛ مدیران بیمه رایزنی های بسیاری برای عدم حذف معافیت ها داشته و حاضر به پذیرش مالیات نبودند.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایسنا، پارسال و با ورود لایحه اصلاح مالیات های مستقیم به مجلس، حذف و اصلاح معافیت های مالیاتی در بعضی حوزه ها كه پیشتر مشمول مالیات نبودند به جریان افتاد كه تا مدت ها اختلاف نظر و چالش هایی را بین طرفین با خود به همره داشت كه هنوز هم به پایان نرسیده است.
در پیش نویس لایحه اصلاح مالیات های مستقیم دریافت مالیات از بیمه ها یكی از بندها بود كه باعث شد بارها مجموعه صنعت بیمه از رئیس كل بیمه مركزی گرفته تا سایر حاضران در این عرصه به نسبت به آن معترض باشند.
علل مختلفی از جانب صنعت بیمه برای عدم پذیرش حذف معافیت مالیاتی وجود داشت؛ یكی از این مسائل به اهمیت ضریب نفود بیمه در كشور برمی گردد كه طبق قانون برنامه ششم توسعه باید ضریب نفوذ بیمه ها تا آخر این برنامه به هفت درصد برسد؛ در حالیكه حالا این ضریب به ۲.۴ درصد رسیده و در شرایط موجود امكان تحقق این هدف تا آخر برنامه وجود ندارد، بر این اساس صنعت بیمه معتقد بود كه با دریافت مالیات هزینه های مربوط به بیمه افزوده می شود و در این شرایط تمایل به خرید بیمه و پوشش بیمه ای كاهش پیدا خواهد نمود كه خود عاملی برای ممانعت از افزایش ضریب نفوذ بیمه ها است؛ این در شرایطی است كه بیمه عمر و زندگی بسیار مورد توجه صنعت بیمه قرار داشته و از آن بعنوان یكی از گزینه های افزایش ضریب نفوذ بیمه ها یاد می كند كه در صورت دریافت مالیات با مشكلاتی مواجه خواهد شد.
از جانب دیگر مدیران بیمه تاكید داشتند كه بیمه نامه های شخص ثالث وسایل نقلیه به علت نرخ گذاری تعرفه ای توسط دولت و دریافت بیشتر از ۲۰ درصد حق بیمه بعنوان عوارض جهت پرداخت به وزارت بهداشت، پلیس راهور و صندوق تأمین خسارت های بدنی و هم الزامی بودن خرید آن، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد تا از تحمیل هزینه آن به مردم جلوگیری شود.
در مجموع این اعتقاد در میان صنعت بیمه وجود داشت كه دریافت مالیات و افزایش هزینه ها باعث كاهش بیشتر سهم بیمه از سبد خانوار می شود. این در شرایطی است كه اعمال مالیات بر بیمه بعنوان یكی از مصارف ضروری مردم، هم به صورت مستقیم و هم از راه افزایش هزینه های سرمایه گذاری و تولید، باعث كاهش بیشتر سهم بیمه از سبد هزینه های خانوار و احتیاج به جبران خسارت وارده به جامعه توسط دولت خواهد شد. در واقع بالا رفتن هزینه در بخش های مختلف اقتصادی و تولیدی و به تبع آن افزایش قیمت ها در بازار و پیشگیری از سرمایه گذاری و رونق تولید همچون نتایج دریافت نادرست عوارض و مالیات به حساب می آید.
مدیران بیمه بارها جلساتی را با وزیر اقتصاد، رئیس سازمان امور مالیاتی و سایر مسؤلان در این رابطه برگزار كرده و حتی طی نامه ای مستقیم به رئیس جمهور تبعات دریافت مالیات از صنعت بیمه را مطرح و خواهان لغو این بند در لایحه اصلاح مالیات های مستقیم شدند.
با این وجود از اظهارات پارسا- رئیس سازمان امور مالیاتی- به نظر نمی رسید كه چندان با تداوم معافیت بیمه ها موافقتی داشته باشد و گفته بود كه در هر صورت كشور برای اداره احتیاج به تأمین منابع دارد كه همچون آن مالیات است.
گرچه هنوز بررسی لایحه اصلاح مالیات های مستقیم نهایی نشده است اما در آخرین اعلامی كه سلیمانی- رئیس كل بیمه مركزی - داشت نشان می داد رایزنی صنعت بیمه تا حدودی به نفع آنها تمام شده و توانسته اند معافیت چند بخش از مالیات را ادامه دهند؛ به صورتی كه دریافت مالیات بر ارزش افزوده در بخش درمان و عمر و زندگی منتفی شد ولی در بخش شخص ثالث معافیت حذف شده بود.



1399/01/08
23:43:21
5.0 از 5
3171
تگهای خبر: ارز , ارزش , افزایش قیمت , اقتصاد
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش