جفری ساكس استاد دانشگاه و فرانچسكو رودریگز اقتصاددان:

پاندمی زمانی برای تحریم های اقتصادی آمریكا نیست

پاندمی زمانی برای تحریم های اقتصادی آمریكا نیست به گزارش آنی بازار «جفری ساكس» استاد توسعه پایدار و استاد سیاست بهداشت مدیریت دانشگاه كلمبیا و «فرانچسكو رودریگز» اقتصاددان و مدیر بنیاد نفت برای ونزوئلا ادامه تحریم های آمریكا مقابل ایران را محكوم و تاكید كردند: «پاندمی » زمانی برای تحریم های اقتصادی این كشور نیست.


ساكس و رودریگز روز گذشته در مقاله ای در روزنامه دیلی ماوریك با عنوان « پاندمی (شیوع جهانی ویروس كرونا) زمانی برای تحریم های اقتصادی آمریكا نیست» ضمن محكوم كردن تحریم های آمریكا مقابل ایران، یادآور شدند: «دونالد ترامپ» در چند سال قبل بطور یك جانبه تحریم های شدیدی را بر چند كشور به اجرا گذاشت كه می خواهد دولت های آنها را مجازات كند. حالا كه كل دنیا با پاندمی كوید ۱۹ روبه رو شده، تحریم های ایالات متحده تهدیدی مستقیم جهت زندگی مردم این كشورها و دیگر افراد بشمار می رود كه این تحریم ها باید بلافاصله برداشته شوند.
نویسندگان تاكید كردند: تحریم های آمریكا با جلوگیری از دسترسی به ارز خارجی و محدود كردن توانایی واردات كالاهای پزشكی اساسی زیرساختارهای بهداشت ایران را تضعیف كرده است و آنگونه كه «میشل باشله» رئیس واحد حقوق بشر سازمان ملل در آگوست گذشته آگهی داد؛ «تحریم ها گستردگی بسیار زیادی دارند و نمی توان اقدامات كافی را برای كاهش تاثیر آنها بر لطمه پذیرترین بخش ها و اقشار جامعه به عمل آورد؛ خصوصاً اینكه تحریم ها تاثیرات منفی بسیار عمیقی بر حق دسترسی به بهداشت و غذا داشته است.»
در ادامه این مقاله آمده است: دولت ترامپ بجای تعلیق تحریم های اقتصادی در دوران پاندمی، آنها را تشدید كرده و با محدود ساختن دسترسی كشورهای لطمه دیده به منابع ارزی، اثرات منفی سقوط جهانی بهای نفت را چند برابر كرده است و درست همین هفته گذشته وزارت خزانه داری ایالات متحده، 9 شركت همچون بازوی سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی را به خاطر همكاری با بخش پتروشیمی كشور در لیست سیاه قرار داد.
به اعتقاد ساكس و رودریگز، مقام های آمریكایی ادعا می كنند كه در تحریم ها استثنائاتی برای معاملات در رابطه با كالاهای بشردوستانه درنظر گرفته شده است اما آنهایی كه با ایران كار می كنند به خوبی می دانند كه این یك دروغ است.
آنان یادآور شدند: علاوه بر این، تحریم های اقتصادی نه فقط توانایی كشورهای هدف قرار گرفته را برای پرداخت هزینه واردات ضروری می كاهد بلكه ریسك مقرراتی و شهرت را برای هرنوع تجارت با آن دولت ها به همراه دارد.
در ادامه این مقاله آمده است: اگر دولت ها نتوانند خسارات وارده به كارگرانی كه در خانه می مانند را جبران كنند، پیروی از اقدامات قرنطینه سازی و فاصله گذاری اجتماعی كه متخصصان برای ریشه كن سازی كوید ۱۹ سفارش كرده اند، تقریباً نا ممكن خواهد بود و كشورهایی كه منابع مالی عمومی آنها به خاطر تحریم ها لطمه دیده، توانایی تامین منابع چنین یارانه هایی را ندارند.
ایالات متحده باید بلافاصله همه تحریم ها مقابل كشورهای درگیر گرونا را به حالت تعلیق درآورد؛ همین طور ایالات متحده باید از سنگ اندازی در راه كوشش های كشورها برای دسترسی به منابع مالی چند جانبه با هدف پرداختن به این وضعیت اضطراری دست بردارد.
در اختتام این دو استاد دانشگاه و اقتصاددان تاكید كردند: تحریم های اقتصادی آمریكا، میلیون ها انسان را گرفتار درد و رنج كرده است و به زودی جان ده ها هزار نفر و شاید بیشتر را خواهد گرفت كه تشدید مشقت های افراد غیرنظامی با هدف وادارسازی آنها به تغییر رفتار دولت هایشان از بعد اخلاقی اشتباه و از جنبه قوانین بین الملل ممنوع می باشد. ضمن اینكه استفاده از این راهبرد در زمان بحران سلامتی كه جهان در دوران مدرن با آن روبرو شده است تنها بی احترامی نابخردانه به زندگی انسان ها و كوچك شمردن هنجارهای رفتارهای مدنی را نشان میدهد.




منبع:

1399/01/09
18:56:05
5.0 از 5
3416
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تخصص , چك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش