ترس از كرونا بورس ها را ریزشی كرد

ترس از كرونا بورس ها را ریزشی كرد به گزارش آنی بازار افزایش تلفات ناشی از كووید-۱۹ در جهان سبب ریزش بورس ها شد.


به گزارش آنی بازار به نقل از آسوشیتدپرس، هرچند تمام كشورها امكانات خویش را ضد كرونا بسیج كرده اند اما ویروسی كه حالا در ۱۹۳ كشور شیوع پیدا كرده، كماكان در صدر بازارهای مالی است. با گذشتن شمار مبتلایان كووید-۱۹ در آمریكا از چین، این كشور حالا به بزرگترین كانون درگیر در جهان تبدیل گشته است.
در آمریكا بعد از تصویب بسته حمایتی دو تریلیون دلاری از اقتصاد آمریكا در مجلس سنا و كنگره كه بزرگترین بسته حمایتی از نوع خود در جهان هم به حساب می آید، دونالد ترامپ آنرا امضا و برای اجرا به وزارت خزانه داری آمریكا ابلاغ نمود.
طبق برنامه ریزی قبلی، ۵۰۰ میلیارد دلار وام ارزان در اختیار كسب و كارهای بزرگ، ۱۰۰ میلیارد دلار در اختیار مراكز درمانی و ۳۷۷ میلیارد دلار اعتبار در اختیار شركت های كوچك قرار خواهد گرفت. برای هر خانواده چهار نفره هم تا ۳۳۰۰ دلار یارانه در نظر گرفته شده است.
خیلی از ایالتهای آمریكا، مقررات سختگیرانه آمد و شد وضع كردهاند. بانك مركزی آمریكا هم كه پیش تر در نشستی اضطراری و بی سابقه، نرخ بهره را به صفر درصد كاهش داده بود از آغاز برنامه خرید اوراق قرضه در مقیاس بزرگ اطلاع داده است. سرمایه گذاران نگرانند كه اقتصادهای بزرگ جهان وارد ركودی گسترده شوند. در آمریكا شمار قربانیان ویروس كرونا در آمریكا به ۱۷۰۴ نفر افزایش یافته و در سرتاسر كشور حالت فوق العاده اعلام شده است.
همینطور برای اولین بار در تاریخ آمریكا، شمار كسانی كه خواستار بهرهمندی مزایای بیكاری شده اند، از سه میلیون نفر عبور كرد كه این رقم ۵.۵ برابر بیشتر از ركورد قبلی در دهه ۱۹۸۰ است.
واد رزاقزاده، تحلیلگر بازار در موسسه تریدینگ كندلز اظهار داشت: به خاطر انتشار كرونا و تعطیلی كسب و كارها، میزان تقاضا در جهان به طرز قابل ملاحظه ای كاهش پیدا كرده و عرضه مازاد سبب شده است تا شاهد سقوط قیمتها باشیم و این روند احیانا كماكان ادامه خواهد داشت.
ایتالیا بعنوان كانون اصلی كرونا در اروپا اعلام نموده است كه قرنطینه سراسری را چهار ماه دیگر تمدید و جریمه نقض قرنطینه را به 3000 یورو افزایش داده است. با قرنطینه كامل هشتمین اقتصاد بزرگ جهان انتظار میرود رشد اقتصادی منطقه یورو بیشتر از پیش با كاهش مواجه شود. از جانب دیگر، اسپانیا، ایرلند، یونان و دانمارك هم با اتخاذ تصمیمی مشابه، كشورهای خویش را قرنطینه كردند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس با انتقاد از رفتار بعضی از شهروندان این كشور گفته است كه به علت رعایت نكردن توصیهها، دولت مجبور به اعمال قرنطینه سراسری در این كشور شده و از این پس تجمع بیشتر از دو نفر ممنوع خواهد بود. انگلیس هم چنین در اقدامی مشابه چین اعلام نمود كه با استفاده از پهپادها بر رعایت قرنطینه توسط مردم نظارت و خاطیان را جریمه خواهد نمود. با ابتلای جانسون به كووید-۱۹ وی خویش را قرنطینه كرده اما گفته است به رهبری دولت برای شكست دادن كرونا ادامه خواهد داد.
ادوارد مویا، كارشناس بازار در موسسه "اواندا" اظهار داشت: فرار از ریسك حضور در بازار، احیانا كماكان ادامه خواهد داشت و حالا كه احتمال وارد شدن اقتصاد جهانی به عمیقترین ركود خود در زمان صلح بیشتر از هر زمان دیگری جدی است، روز به روز فضای روانی حاكم بر بازارهای مالی بدتر میشود.
تابحال بیشتر از ۵۹۸ هزار و ۳۲ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۲۷ هزار و ۳۷۱ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۹۱۳۴ نفر، اسپانیا با ۵۱۳۸ نفر، چین با ۳۲۹۵ نفر، ایران با ۲۳۷۸ نفر و فرانسه با ۱۹۹۵ نفر بوده است.
در خیلی از كشورهای جهان همچون چین، ژاپن، كره جنوبی، سنگاپور، هنگ كنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریكا، ویتنام، فرانسه، ماكائو، كانادا، امارات متحده، جمهوری چك، اتریش، الجزایر، كرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیك، كامبوج، مصر، فنلاند، فلسطین اشغالی، كویت، عمان، افغانستان، لبنان، نپال، سری لانكا و سوئد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است.
در شرق آسیا بانك های مركزی چین، ژاپن، كره جنوبی، نیوزلند، سنگاپور و استرالیا برای پشتیبانی از بازارها دست به كار شدهاند و احتمال منفیتر شدن نرخ بهره در ژاپن به دنبال رشد عجیب منفی هفت درصدی اخیر شدت پیدا كرده است.
در اروپا هم بانك مركزی اروپا از آماده شدن بسته حمایتی جدیدی اطلاع داده است. آلمان هم بعنوان بزرگ ترین اقتصاد اروپایی گفته است ۱۵۰ میلیارد یورو نقدینگی به بازارها تزریق می كند و ۶۰۰ میلیارد یوروی دیگر اعتبار برای پشتیبانی از كسب و كارهای این كشور در نظر گرفته خواهد شد. در اسپانیا دولت یك بسته حمایتی ۲۰۰ میلیارد یورویی در نظر گرفته كه معادل یك پنجم كل توان اقتصادی این كشور است.
جیمی كوكس، دیر موسسه هریس فایننشیال گروپ اظهار داشت: آمار مبتلایان و قربانیان خیلی بد است و شاید روزهای بدتری در انتظارمان باشد. هیچ كس از این كه چه پیش خواهد آمد خبر ندارد.
بورس آمریكا
در وال استریت، همه شاخص ها نزولی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۴.۰۶ درصد كاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۱ هزار و ۶۳۶.۷۸ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۳.۳۷ درصد ریزش تا سطح ۲۵۴۱.۴۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی " نزدك كامپوزیت" با ریزش ۳.۷۹ درصدی در سطح ۷۵۰۲.۳۸ واحدی بسته شد.
رقابت های انتخاباتی درون حزبی آمریكا حالا به ایستگاه هشتم رسید و انتخابات درون حزبی دموكرات ها در ایالتهای آریزونا، فلوریدا و ایلینویز برگزار گردید كه طی آن جو بایدن در هر سه ایالت به پیروزی رسید. حالا جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموكرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. به علت كرونا انتخابات در ایالت های آلاسكا، وایومینگ لغو شد و هاوایی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهند بود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در ماه نوامبر سال جاری برگزار می شود. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.
پاول كریستوفر، استراتژیست بازار سهام در بانك ولز فارگو اظهار داشت: حتی نمی دانیم تا دو هفته دیگر چه خواهد شد و همین سبب هرج و مرج شده است. در بعضی مناطق جهان آمار ابتلاها به طرز نگران كننده ای بالا می رود و این مثل یك طوفان بر سر اقتصاد جهانی است.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد خوبی داشتند؛ تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با صعود ۳.۸۸ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۳۸۹.۴۳ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ ۰.۵۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۴۸۴.۲۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای كامپوزیت" صعود ۰.۳۲ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۷۱۰.۰۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۵.۳ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۴۸۴۲.۴۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن صعودی بود.
بورس های اروپایی
از سوی دیگر به نظر می آید كه انگلیسی ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این كشور هم با درخواستها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به علت انتشار كرونا مخالفت كرده است. هم اكنون ۱۱ سرفصل كلیدی مورد مذاكره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاكره كننده ارشد انگلیس در برگزیت از تشكیل كارگروه مشترك با اتحادیه اروپا برای مذاكرات مقدماتی اطلاع داده است.
انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه كانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند كه طرف اروپایی تابحال از خود اشتیاقی برای این مسئله نشان نداده است. انگلیس حالا در حال مذاكره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می رود مذاكره با آمریكا هم برای امضای پیمانی بزرگ بزودی آغاز شود.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص ها تحت تأثیر افزایش شمار مبتلایان به كرونا در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه و مذاكرات برگزیت قرار داشتند تا جایی كه شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۵.۲۵ درصد كاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۵۱۰.۳۳ واحد بسته شد.
شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۴.۲۳ درصدی در سطح ۴۳۵۱.۵۹ واحد بسته شد و شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با افت ۳.۶۸ درصدی و ایستادن در سطح ۹۶۳۲.۵۲ واحدی به كار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۳.۶۳ درصد پایین رفت و به ۶۷۷۷.۹۰ واحد رسید.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها نزولی بود. هر بشكه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۴.۸۲ درصد كاهش به ۲۱.۵۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۵.۳۲ درصدی به ازای ۲۴.۹۳ دلار در هر بشكه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱۹ درصد كاهش نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۲۸.۱۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۰.۹۷ درصدی به ازای ۱۴.۵۳ دلار مبادله شد.



1399/01/09
00:39:19
5.0 از 5
3219
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش