مركز آمار اعلام كرد؛

رشد ۸ و هفت دهم درصدی نرخ تورم كالاهای صادراتی در سال ۹۸

رشد ۸ و هفت دهم درصدی نرخ تورم كالاهای صادراتی در سال ۹۸ آنی بازار: بر طبق اعلام مرکز آمار نرخ تورم کالاهای وارداتی و صادراتی در سال 98 نسبت به سال 97 مبتنی بر داده های ریالی به ترتیب 133 و 8.4 درصد رشد داشت.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مرکز آمار علاوه بر اعلام نرخ تورم ماهیانه در آخر هر ماه، نرخ تورم کالاهای صادراتی و وارداتی را نیز اعلام می کند.
براساس این گزارش، قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردارست. مرکز آمار درطرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی تا حالا از همه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۳۹۰ (سال پایه) بهره برده است که بعد از بررسی­ های به عمل آمده، سال ۱۳۹۵ بعنوان سال پایه­ جدید آن در نظر گرفته شد و بدین سبب این گزارش طبق همه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۳۹۵ (سال پایه جدید) ارائه می­ شود.
روش جمع آوری اطلاعات با بهره گیری از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است.
نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقه بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می­ شود.
نرخ تورم سالانه کالای وارداتی
نرخ تورم (تغییرات شاخص قیمت) کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های ریالی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل، ۲۹۵.۲ درصد است که در مقایسه با تورم سال ۱۳۹۷(برابر با ۱۶۲.۲ درصد) حدود ۱۳۳ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین نرخ تورم کالاهای وارداتی مبتنی بر داده­ های دلاری نیز در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل، ۳۰.۳ درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم سال ۱۳۹۷ (برابر با ۲۰.۴ درصد) حدود ۱۰ واحد درصد افزایش داشته است.
در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم در بخش ریالی مربوط به گروه «چربی ها و روغن حیوانی و...» (۱.۶ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ادوات برقی، اجزاء و... » (۴۲۹.۹ درصد) است.
نرخ تورم کالای صادراتی و اهمیت آن
براساس این گزارش قیمت کالاهای صادراتی نیز یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله بوده و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردارست. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از کلیه کدهای تعرفه صادراتی سال ۱۳۹۵ بعنوان سال پایه­ در نظر گرفته شده است.
جمع آوری اطلاعات نیز با بهره گیری از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران است.
نرخ تورم (تغییرات شاخص قیمت) کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های ریالی در سال ۱۳۹۸ نسبت به فصل قبل، ۸۷.۵ درصد است که در مقایسه با تورم سال۱۳۹۷ (برابر با ۷۹.۲ درصد) حدود ۸.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های دلاری نیز در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل، منفی ۶.۴ درصد کاهش داشته که در مقایسه با تورم سال ۱۳۹۷ (برابر با ۲۱.۵ درصد) حدود ۲۸ واحد درصد کاهش داشته است.
در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء تولید شده از این مواد» (۵۳.۹ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «دستگاه های اپتیک و عکاسی» (۴۷۳.۰ درصد) است.




منبع:

1399/11/05
22:26:22
0.0 از 5
1088
تگهای خبر: تعرفه , تورم , تولید , دستگاه
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش