ساخت دستگاهی برای حفظ سلامت افراد در ساختمان ها به هنگام زلزله

ساخت دستگاهی برای حفظ سلامت افراد در ساختمان ها به هنگام زلزله به گزارش آنی بازار محققان کشور به دانش بومی طراحی و ساخت میراگرویسکوز کاربردی به هنگام وقوع زلزله برای حفظ جان افراد مستقر در ساختمان ها دست پیدا کردند.



به گزارش آنی بازار به نقل از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر امین موسوی مدیرعامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به این که ایران کشوری لرزه خیز است، اظهار داشت: به صورت متوسط هر ۱۰ سال یک مرتبه، یک زلزله قوی در کشور رخ می دهد و ما می دانیم در دهه آینده یک زلزله خواهیم داشت، اما زمان و محل وقوع این زلزله را نمی دانیم. پس ضروریست که خویش را برای این اتفاق آماده نماییم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ساختمان های موجود در کشور به دلیل عدم رعایت نکات فنی مشکلاتی دارند، اضافه کرد: بخشی از ضعف کشور در بحث ایمنی ساختمان ها به آئین نامه های موجود برمی گردد. در حال حاضر آئین نامه های لرزه ای به تأمین ایمنی جانی تاکید دارد و حفظ ساختمان بعد از زلزله مورد توجه نیست. بنابراین بعد از وقوع زلزله، کسب و کارها و چرخه زندگی شهری حفظ نمی گردد.
موسوی ضمن اشاره به ساخت دستگاه میراگرویسکوز در این شرکت اظهار داشت: این محصول همانند یک کمک فنر غول پیکر در سازه نصب شده و ارتعاشات ناشی از بارهای دینامیکی همانند زلزله، باد، انفجار، ضربه و … را مستهلک می کند. به بیان دیگر همانطور که کمک فنرهای خودرو، ضربات ناشی از ناهمواری های راه را کم می کنند، میراگرویسکوز هم ضربات ناشی از زلزله را کاهش داده و ارتعاشات سازه را مستهلک می سازد.
موسوی با تکیه بر این که ارتقای تاب آوری لرزه ای کل شهر امری ضروری است، عنوان کرد: یکی از تکنولوژی هایی که می تواند به این امر کمک نماید، محصول میراگرویسکوز است. شبیه سازی های انجام شده، نشان میدهد که این قطعه، علاوه بر ارتقای ایمنی اجزای سازه ای، بر بهبود عملکرد لرزه ای اجزای غیرسازه ای مانند دیوارها، پارتیشن ها، سقف کاذب و… هم موثر است.
مدیرعامل شرکت ضمن اشاره به این که میراگرویسکوز محصولی با تکنولوژی بالا و بین رشته ای و چندرشته ای است، اظهار داشت: این محصول نمونه مشابه داخلی ندارد و هم اکنون، شرکت ما تنها تولیدکننده صنعتی و تجاری این محصول است و توانسته به دانش بومی آن برسد.
وی کیفیت این محصول را همانند نمونه های مشابه خارجی آن دانست و تشریح کرد: سطح کیفیت این محصولات به علت رعایت پروتکلهای استاندارد مشابه نمونه های خارجی است. حتی در مقایسه میراگرویسکوز ایرانی با نمونه برند آمریکایی آن، متوجه عملکرد مشابه و حتی بهتر نمونه ایرانی شدیم. میراگرویسکوز ایرانی در بخشی از بحث های فنی در رابطه با لوپ های این تجهیز، پایداری بیشتری نسبت به نمونه آمریکایی خود داشته است.
موسوی اضافه کرد: قیمت میراگرویسکوز ساخته شده توسط شرکت، ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین تر از نمونه های مشابه خارجی خود است. علاوه بر این، با عنایت به شرابط تحریم ها در ایران، شرکت با عرضه گارانتی ۲۵ ساله، خدمات بعد از فروش و مشاوره به افراد در تلاش است تا برتری خویش را تضمین کند.
موسوی ضمن اشاره به وجود این تکنولوژی نسبتا جدید در کشور اظهار داشت: اغلب مهندسین و سازنده ها با این محصول آشنایی دارند اما عدم آگاهی از تولید این محصول در داخل کشور را میتوان بعنوان مانعی جهت استفاده گسترده از این تجهیز تعریف کرد. مبحث دیگر، قیمت نسبتا بالای این تکنولوژی است، اما در نظر گرفتن میزان تلفات و خسارت های ناشی از زلزله، از نظر اقتصادی استفاده از این سیستم را توجیه می کند.
وی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر در کشور ۴ ساختمان به میراگرویسکوز مجهز شده اند که در مابقی ساختمان ها از نمونه های مشابه چینی و ایتالیایی استفاده شده است.
موسوی با اشاره به اینکه سازندگان سازه و ساختمان همچون مشتریان این محصول محسوب می شوند، تشریح کرد: این سیستم را میتوان بر روی ساختمان ها، پل ها و سازه های دریایی هم استفاده نمود. سازه های دریایی شرکتهای نفتی و پتروشیمی، در طول عمر خود در معرض میلیونها سیکل موج قرار می گیرند، و این موج ها عمر مفید سازه را کاهش داده و ترک های ریزی در اتصالات ایجاد می کنند. مطابق شبیه سازی ها، میراگرویسکوز می تواند عمر مفید سازه های دریایی را تا ۲ برابر ارتقا دهد.
وی اظهار داشت: سازندگان ساختمان های مهم همچون سازمان نوسازی مدارس، سازندگان بیمارستان ها و فروشگاه های بزرگ همچون مشتریان بالقوه این تکنولوژی به شمار می آیند.
موسوی با تکیه بر اینکه در دنیا فقط ۹ کشور به این تکنولوژی دست یافته اند، ساخت این محصول را بسیار چالش برانگیز دانست و خاطرنشان کرد: دستیابی به دانش فنی این تکنولوژی همچون چالش های شرکت بود. طراحی این محصول در تمام دنیا به صورت محرمانه صورت می گیرد و جزئیات آن به صورت عمومی منتشر نمی گردد. از صفر تا صد طراحی، ساخت و توسعه میراگرویسکوز توسط شرکت صورت گرفته و موفق شدیم به دانش بومی آن بدون استفاده از شیوه مهندسی معکوس دست یابیم.
موسوی، عدم آگاهی از تولید این محصول در ایران را یک چالش کسب وکاری برای شرکت تعریف کرد و اضافه کرد: در تلاشیم تا این محصول را به بازار معرفی نماییم.
وی در ادامه ضمن اشاره به این که آئین نامه های داخلی به صورت مختصر و جزیی به این گروه از تکنولوژی ها پرداخته اند، اظهار داشت: بحث آئین نامه های لرزه ای همچون چالش هایی است که با آن روبرو شده ایم. هم اکنون با تلاش دفتر مقررات ملی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، آئین نامه ایی در رابطه با ساختمان های مجهز به این تکنولوژی و مشابه های آن درحال تدوین است.
موسوی هدف عمومی شرکت را گسترش این تکنولوژی در سرتاسر کشور دانست و عنوان کرد: با مجهز شدن ساختمان ها به این محصول، تاب آوری لرزه ای بهبود می یابد. در دنیای امروز صرف حفظ سلامت اسکلت ساختمان در زلزله کافی نیست و ضروری است که اجزای غیرسازه ای و تجهیزات داخل ساختمان هم سالم باقی بمانند تا چرخه حیات شهرها و کسب و کارها بعد از وقوع زلزله ادامه یابد.


منبع:

1400/10/26
21:05:10
5.0 از 5
499
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تجاری , تكنولوژی
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش