حركت به سمت مدیریت یكپارچه منابع آب در ایران ضروری می باشد

حركت به سمت مدیریت یكپارچه منابع آب در ایران ضروری می باشد آنی بازار: یك كارشناس حوزه آب از وزارت علوم و تحقیقات آلمان اظهار داشت: مدیریت منابع آب در ایران با چالش هایی مواجه می باشد و باید به سمت مدیریت یكپارچه در این بخش حركت كرد.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایرنا، 'كریستین الك' (Alecke) روز یكشنبه در نشست هم اندیشی طرح مدیریت یكپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود در دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه كرد: لازم است بسته های حمایتی برای یكپارچه كردن مدیریت منابع آب، تعریف و به اشتراك گذاشته شود.
این كارشناس با اشاره به طرح مدیریت یكپارچه منابع آب زاینده رود كه به سفارش وزارت نیرو و با همكاری دانشگاه صنعتی اصفهان و وزارت علوم آلمان اجرا شد، اشاره كرد: طرح ایران، یكی از موفق ترین برنامه هایی است كه در مرحله دوم هم دنبال خواهد شد.
وی با بیان این كه وزارت انرژی آلمان در طرح ایران سرمایه گزاری نموده است، افزود: آینده این طرح برای آلمان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چونكه یك همكاری دو جانبه با مبالغ میلیون یورویی است.
'الك' با اشاره به اینكه سالانه 300 میلیون یورو برای پشتیبانی از علم و دانش در وزارتخانه مربوطه كشور آلمان تعریف شده است، اشاره كرد: در حوزه بین المللی می توانیم همكاری مشتركی با وزارت علوم ایران داشته باشیم به صورتی كه یك مركز آموزشی مشترك بین این 2 كشور در ایام آینده راه اندازی میگردد.
وی با بیان این كه وزارت علوم و تحقیقات آلمان در حوزه بین المللی دانشجویان مقطع دكترا را در زمینه تحقیقات آب بورسیه می كند، اضافه كرد: بیشترین تقاضا برای بورسیه را از ایران داشتیم و از سال 2012 تابحال 28 دانشجوی دكترا و 30 دانشجوی كارشناسی ارشد ایرانی در زمینه آب در آلمان بورسیه شدند.
وی افزود: تابحال 2 هزار و 300 دانشجوی ایرانی در دوره های مختلف بورسیه كشور آلمان پذیرفته شدند.
این كارشناس افزود: برمبنای اعلام سازمان ملل متحد، تا سال 2050میلادی تقاضای مردم برای آب تا 55 درصد افزایش می یابد.
الك با بیان این كه آب پاك در خیلی از نقاط جهان با كمبود همراه خواهد بود، اظهار داشت: نگرانی هایی درباره آب در آلمان هم وجود دارد.
كارشناس حوزه آب وزارت علوم و تحقیقات آلمان با اشاره به این كه كیفیت آب رودخانه ها افت پیدا كرد، اضافه كرد: 97 درصد آب ها در آلمان در شرایط زیست محیطی مناسبی قرار ندارد.
وی بیان كرد: امسال تابستان خیلی خشكی را در آلمان پشت سر گذاشتیم كه نشان دهنده احتمال كمبود آب در این كشور است.
كارشناس حوزه آب وزارت علوم و تحقیقات آلمان با بیان این كه آب سالم باید در اختیار همه مردم جهان قرار گیرد، اظهار داشت: 90 موسسه مختلف در این حوزه در آلمان تا سال 2030 فعال خواهند شد.
به گفته وی هشت بخش مختلف در وزارت علوم و تحقیقات آلمان تعریف شده است كه با هم در زمینه استفاده پایدار از منابع آب همكاری می كنند.
مدیرعامل آب منطقه ای استان اصفهان در این نشست اظهار داشت: امروز آب مشكل اساسی و معضل اصلی كشور ما شمرده می شود.
مسعود میر محمد صادقی با اشاره به اینكه ذینفعان زیادی در سوژه آب دخیل هستند، اضافه كرد: مدیریت یكپارچه بر این اساس بوجود آمد و انتظار داشتن از یك دستگاه برای حل مشكلات آب، توقعی بیهوده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان اصفهان با بیان این كه مشكل آب بصورت جدی روی میز قرار دارد، اشاره كرد: در زمان حاضر سد زاینده رود حدود 135 میلیون متر مكعب آب دارد.
وی با اشاره به برنامه نشست مذكور اظهار داشت: این طرح سبب جمع آوری اطلاعات عظیمی شد و جهاد كشاورزی، محیط زیست و آب و فاضلاب روستایی باز در این طرح فعالیت دارند.
وی افزود: نشست امروز یك برنامه فعال و پویا خواهد بود و انتظار داریم كه نتایج این طرح در عمل خودرا نشان دهد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان اصفهان اظهار داشت: مركز آموزش یكی از اجزای مهم این طرح بود كه این هفته بصورت رسمی افتتاح می گردد.
میرمحمد صادقی با بیان این كه در كشور ما هنوز درگیری هایی بر سر آب وجود دارد، اشاره كرد: این گامی كه برداشته شده است ما را از تنازع به سمت گفت و گو پیش می برد.
وی اظهارداشت: گفت و گو در جایی كه دینفعان با فرهنگ های مختلف وجود دارند، كار بسیار سختی است.
نشست هم اندیشی طرح مدیریت یكپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود روز یكشنبه با حضور مدیران وزارت نیرو و استان اصفهان و محققان آلمانی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار گردید.
طرح مدیریت یكپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود از هشت پارسال به سفارش وزارت نیرو و با همكاری دانشگاه صنعتی اصفهان و وزارت علوم آلمان اجرا شده است و نتایج آن امروز در نشست مذكور نمایش و بررسی میگردد.
زاینده رود به طول بیشتر از 360 كیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مركزی ایران از كوه های زاگرس مركزی سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.
این رودخانه در یك دهه اخیر بدلیل خشكسالی و كمبود منابع آبی به رودخانه فصلی تبدیل گشته و در بیشتر ماه های سال در سطح استان اصفهان خشك است كه این سوژه مشكلات بسیاری را برای بخش های مختلف همچون كشاورزی و محیط زیست بوجود آورده است.
7150 /3011/6026/


1397/09/18
20:14:29
5.0 از 5
4507
تگهای خبر: آموزش , بورس , دستگاه , سازمان
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش