اختصاصی مهر؛

سامانه رفع تعهد ارزی با سازمان امور مالیاتی لینك شد

سامانه رفع تعهد ارزی با سازمان امور مالیاتی لینك شد آنی بازار: بانك مركزی پس از اختتام مهلت بازگشت 70 درصد ارز حاصل از صادرات كه 31 تیرماه 98 تعیین شده بود، ارتباط سامانه رفع تعهد ارزی را با سامانه امور مالیاتی برقرار كرده است.



به گزارش آنی بازار به نقل از مهر، مهلت صادركنندگان كشور برای رفع تعهد ارزی صادرات خود در سال ۹۷، برمبنای بخشنامه بانك مركزی ۳۱ تیرماه اعلام شده بود كه بر این اساس، صادركنندگان باید تا این تاریخ، حداقل ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات خودرا با روش هایی كه بانك مركزی، در بخشنامه های خود اعلام نموده بود، به چرخه اقتصادی كشور بازگردانند. در واقع، مطابق با دستورالعمل های بانك مركزی، هر صادركننده ای كه به روش هایی همچون فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود، فروش ارز حاصل از صادرات به واردكننده ثالث یا فروش اسكناس به صرافی ها، ۷۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خودرا تا آخر تیرماه، رفع تعهد ارزی نكرده باشد، از معافیت مالیاتی برخوردار نخواهد بود.
در عین حال، بانك مركزی بارها و بارها اعلام نموده بود كه چنانچه ارز حاصل از صادرات به كشور بازنگردد، صادركنندگان نه تنها از معافیت های مالیاتی برخوردار نخواهند بود، بلكه نام آنها به مراجع قضائی اعلام خواهد شد تا با آنها برخورد قضائی صورت گیرد، بااینكه تابحال خیلی از صادركنندگان در این رابطه با بانك مركزی همكاری كرده اند، اما هستند صادركنندگانی كه در این رابطه كم كاری كرده و هنوز ارز حاصل از صادرات خودرا با ضوابط اعلامی از طرف بانك مركزی رفع تعهد نكرده اند.
در این میان خبرها حكایت از آن دارد كه بانك مركزی، با اختتام این مهلت، سامانه رفع تعهد ارزی را به سامانه سازمان امور مالیاتی لینك كرده تا هر صادركننده ای كه ارز حاصل از صادرات را به كشور برنگرداند، مشمول ضریب صفر مالیاتی نشود. از طرف دیگر، برمبنای اعلام قبلی بانك مركزی، آن دسته از صادركنندگانی كه تابحال ارز حاصل از صادرات خودرا اصلاً به كشور برنگردانده اند، به مراجع قضائی معرفی شده اند.
محمد لاهوتی، رئیس كمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جلسه ای كه چهارشنبه هفته گذشته در كمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران با حضور مسئولان بانك مركزی برگزار شد، با عنایت به اتمام مهلت تعیین شده صادرات سال ۹۷، سامانه برگشت ارز صادركنندگان با سازمان امور مالیاتی جهت بررسی عملكردشان لینك شده است و هم اكنون، سازمان امور مالیاتی دسترسی آنلاین به سامانه رفع تعهد ارزی صادركنندگان و ارز دریافتی تولیدكنندگان از صادركنندگان دارد.
به گفته لاهوتی، در این میان برمبنای مصوبه ای كه دولت ابلاغ كرده است، صادركنندگانی كه تا ۳۱ تیرماه ۹۸، رفع تعهد ارزی صادرات خود در سال ۹۷ را صورت نداده باشند، مشمول پرداخت مالیات می شوند؛ ولی نكته ای كه در این میان بسیار حائز اهمیت محسوب می شود، آن است پرداخت مالیات به سبب عدم رفع تعهد ارزی یا عدم اعمال ضریب صفر مالیاتی، به این معنا نیست كه بنگاههای صادراتی از شمول رفع تعهد ارزی خارج می شوند؛ بلكه تمامی صادركنندگان باید الزاماً، ارز حاصل از صادرات را به كشور برگردانند.
عضو كمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: برمبنای مكانیزم تعریف شده از طرف بانك مركزی، هر صادركننده، یك حساب تجمعی داشته و میزان صادرات از فروردین سال ۹۷ تابحال و برگشتی ارز بعنوان رفع تعهد ارزی صادرات وی، در آن ثبت می شود؛ بدین سبب به همان میزانی كه صادرات صورت گرفته، بدهی و تعهد ارزی ایفانشده، به حساب می آید و باید به روش های اعلامی بانك مركزی، رفع تعهد ارزی صورت گیرد؛ بدین سبب اگر صادركننده ای در سال ۹۷ كالایی را صادر كرده و تا ۳۱ تیرماه ۹۸، رفع تعهد ارزی تا ۷۰ درصد نكرده باشد، سوژه اعمال ضریب صفر مالیاتی برای وی ملغی اعلام شده و باید مالیات صادرات خودرا بپردازد.
لاهوتی اظهار داشت: بدهی و تعهد به سیستم بانكی برای هر میزان صادرات وجود دارد و طبق اعلام بانك مركزی، هر میزانی كه ارز برنگشته باشد، باید حتما به چرخه اقتصاد كشور برگردد؛ اما به هر حال، اگر صادركننده ای رفع تعهد ارزی ننماید، شرایط بعدی برای وی همچون جلوگیری از ثبت سفارش كالا، عدم تمدید كارت بازرگانی یا عدم امكان استفاده از تسهیلات بانكی و در نهایت معرفی به دستگاه قضائی برای وی، در دستور كار قرار می گیرد و مطابق با مصوبات، با او برخورد خواهد شد.
وی اظهار داشت: البته سوژه معرفی صادركنندگان به مراجع قضائی، تا كنون تنها برای چند شركت دانه درشتی كه كالا صادر كرده ولی برگشت ارز آنها صفر بوده، اعمال شده و سوژه جهت رسیدگی، به دستگاه قضائی كشیده شده است؛ اما طبق اعلام بانك مركزی، بقیه صادركنندگان تابحال تعامل خوبی داشته اند و روند برگشت ارز سرعت گرفته است.
رئیس كنفدراسیون صادرات ایران اشاره كرد: صادركنندگان با تعامل مثبتی كه در این مورد داشته اند، ارز حاصل از صادرات خودرا رفع تعهد كرده اند؛ ولی صادركنندگان باید توجه داشته باشند كه حتی اگر مالیات نیز به آن تعلق گیرد به معنای رفع بدهی ارزی نیست و باید نسبت به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود، تحت هر شرایطی اقدام نمایند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص ضرایب مالیاتی صادركنندگان گفت: مسئول تعیین ضرایب مالیاتی، سازمان امور مالیاتی است كه می بایست نسبت به این موضوع، اطلاع رسانی نماید چونكه با عنایت به معافیت صادرات از مالیات طی سال های گذشته، اطلاعی دقیقی از میزان ضرایب مالیاتی در دست نیست.


منبع:

1398/05/04
14:01:09
5.0 از 5
4295
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازرگانی , بانك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش