كاهش نگرانی بورس های جهان از كرونا

كاهش نگرانی بورس های جهان از كرونا آنی بازار: تداوم روند نزولی قربانیان در خیلی از كشورهای جهان با استقبال بازارهای بورسی مواجه گردید.


به گزارش آنی بازار به نقل از خبرگزاری فرانسه، هر چند ویروس كرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می كند اما كاهش مرگ و میرها در ایتالیا و اسپانیا كه كانون های اصلی درگیر با كرونا در اروپا هستند، خبر خوبی به حساب می آید.
در چین شهر ووهان بعنوان كانون اولیه شروع كرونا هم كاملا از قرنطینه خارج شد. نخست وزیر انگلیس هم كه به كووید-۱۹ مبتلا شده بود، با بهبود كلی در وضعیت سلامتی اش از بخش مراقبت های ویژه خارج شد. دومنیك راب، وزیر خارجه به صورت موقت مسئولیت اداره كابینه را بر عهده گرفته است.
بانك مركزی آمریكا كه پیش از این هم به صورت گسترده ای در بازارها حضور یافته بود، از یك بسته حمایتی عظیم ۲.۳ تریلیون دلاری رونمایی نمود كه انتظار می رود نقش موثری در پیشگیری از سقوط بیشتر رشد اقتصادی و كسب و كارهای این كشور داشته باشد.
با عنایت به تعطیلی گسترده كسب و كارها در سرتاسر جهان، انتظار می رود كه جهان با بدترین سال خود از زمان ركود بزرگ سال ۲۰۰۹ مواجه باشد. بانك جی پی مورگان، بزرگترین بانك آمریكا در گزارش جدید خود پیش بینی نمود كه اقتصاد آمریكا سه فصل متوالی را با رشد منفی پشت سر بگذارد. انتظار می رود رشد اقتصادی خیلی از نقاط دیگر جهان همچون منطقه یورو، انگلیس، ژاپن و تركیه هم منفی شود.
اندرو كومو، فرماندار نیویورك كه بدترین وضعیت كرونایی در آمریكا را دارد گفته است كه طرح فاصله گذاری اجتماعی به تدریج در حال جواب دادن است و اوضاع رو به بهود می رود. خیلی از ایالت های آمریكا، مقررات سخت گیرانه آمد و شد وضع كرده اند. حالا طرح فاصله گذاری اجتماعی در ۹۰ درصد ایالت های آمریكا اجرا می شود.
به قول رئیس مجلس سنای آمریكا، بزودی از دومین بسته بزرگ اقتصادی برای مقابله با كرونا رونمایی خواهد شد. سرمایه گذاران نگرانند كه اقتصادهای بزرگ جهان وارد ركودی گسترده شوند.
استفان اینس، استراتژیست ارشد بازار در موسسه 'اكسی كورپ' اظهار داشت: كرونا مثل یك سد بر سر راه جریان نقدینگی قرار گرفته است و حالا فدرال رزرو در حال ایجاد كردن روزنه های مختلف بر روی این سد است تا از جاری شدن نقدینگی در اقتصاد مطمین شود. مطمینا اگر لازم باشد بانك مركزی دینامیت های بیشتری را ضد این سد به كار خواهد گرفت.
همینطور برای اولین بار در تاریخ آمریكا، شمار كسانی كه خواستار بهره مندی مزایای بیكاری شده اند، از ۶.۵ میلیون نفر عبور كرد كه این رقم ۱۱ برابر بیشتر از ركورد قبلی در دهه ۱۹۸۰ است. نرخ بیكاری آمریكا هم تا آخر ماه مارس با رسیدن به ۴.۴ درصد به بالاترین سطح ۲.۵ سال گذشته رسیده است.
هرندی فردریك، تحلیلگر بازار در موسسه 'شاب سنتر فور فتیننشیال ریسرچ' اظهار داشت: امید تازه ای وارد بازارها شده است. این ویروس تنها چیزی است كه الان به آن توجه می نماییم و چیز دیگری برای بازارها فعلا اهمیت ندارد.
با این وجود وضعیت بخصوص در اروپا بسیار وخیم است و با عنایت به محدود بودن ابزارهای در اختیار بانك مركزی اروپا پیشبینی می شود رشد اقتصادی كشورهای اروپایی با كاهشی محسوس همراه شود. مركزی اروپا كه پیش از این به علت نداشتن حضور پررنگ در بازارها با انتقادات شدیدی روبرو شده بود بزودی از اقدامات محرك خود رونمایی خواهد نمود.
ماسایوكی كیشیگاوا، كارشناس بازار در موسسه «سامومیتو میتسویی» اظهار داشت: نشانه هایی از این كه در حال ورود به پیك بیماری هستیم، در حال نمایان شدن است اما هنوز باید خیلی مراقب باشیم چون كه كرونا یك بحران زیستی است نه یك بحران مالی و همین كار و پیشبینی پذیر بودن را دشوار می سازد.
تابحال بیشتر از یك میلیون و ۶۰۵ هزار و ۳۴۵ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۹۵ هزار و ۷۵۲ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۱۸ هزار و ۲۹۷ نفر، آمریكا با ۱۶ هزار و ۶۹۷ نفر، اسپانیا با ۱۵ هزار و ۴۴۷ نفر، فرانسه با ۱۲ هزار و ۲۱۰ نفر و انگلیس با ۷۹۷۸ نفر بوده است.
در شرق آسیا بانكهای مركزی چین، ژاپن، كره جنوبی، نیوزلند، سنگاپور و استرالیا برای پشتیبانی از بازارها دست به كار شده اند. كابینه ژاپن در نشست خود تصمیم گرفت در توكیو و شش منطقه دیگر وضعیت اضطراری اعلام نموده و مبلغی حدود یك تریلیون دلار برای مقابله با ویروس كرونا اختصاص دهد. ژاپن هم چنین اعلام نمود به خانوارهای ژاپنی تا ۱۸۰۰ دلار یارانه پرداخت می كند.
در چین بانك مركزی این كشور از راه كاهش نرخ ذخیره بین بانكی به بانك ها اجازه داد تا تسهیلاتی معادل ۵۴ میلیارد دلار در اختیار كسب و كارها قرار دهند. از طرفی سنگاپور هم از بسته محرك جدیدی به میزان ۳.۵ میلیارد دلار برای كاستن از تبعات اقتصادی كرونا رونمایی نمود.
جیمی كوكس، مدیر موسسه هریس فایننشیال گروپ اظهار داشت: آمار مبتلایان و قربانیان خیلی بد است و شاید روزهای بدتری در انتظارمان باشد. هیچ كس از این كه چه پیش خواهد آمد خبر ندارد.
بورس آمریكا
در وال استریت، همه شاخص ها صعودی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۲۲ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۷۱۹.۵۴ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۴۵ درصد افزایش تا سطح ۲۷۸۹.۳۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی «نزدك كامپوزیت» با جهش ۰.۷۷ درصدی در سطح ۸۱۵۳.۵۸ واحدی بسته شد.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد مشابهی داشتند؛ تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با صعود ۰.۵۳ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۴۴۸.۰۹ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ ۱.۳۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۰۰.۳۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای كامپوزیت" افت ۰.۶۹ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۷۶۶.۷۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۳.۴۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۳۸۷.۷۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن صعودی بود.
بورس های اروپایی
از سوی دیگر به نظر می آید كه انگلیسی ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این كشور هم با درخواست ها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به علت انتشار كرونا مخالفت كرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی ها خواسته اند به علت شیوع ویروس كرونا، مهلت مذاكرات را تا آخر سال تمدید كنند. هم اكنون ۱۱ سرفصل كلیدی مورد مذاكره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاكره كننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی كشورش برای به اشتراك گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی اطلاع داده است.
انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه كانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند كه طرف اروپایی تابحال از خود اشتیاقی برای این مسئله نشان نداده است. انگلیس حالا در حال مذاكره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می رود مذاكره با آمریكا هم برای امضای پیمانی بزرگ بزودی آغاز شود. در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۴۲.۶۶ واحد بسته شد.
شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با جهش ۱.۴۴ درصدی در سطح ۴۵۰۶.۸۵ واحد بسته شد و شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با صعود ۲.۲۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۵۶۴.۷۴ واحدی به كار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۱.۷۱ درصد بالا رفت و به ۷۰۷۰.۶۰ واحد رسید.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها نزولی بود. هر بشكه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۹.۲۹ درصد سقوط به ۲۲.۷۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با كاهش ۴.۱۴ درصدی به ازای ۳۱.۴۸ دلار در هر بشكه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۷۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۹۶.۴۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۵.۵۸ درصدی به ازای ۱۶.۰۵ دلار مبادله شد.



1399/01/22
13:36:05
5.0 از 5
3025
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش