تفاوت ایران با كشورهای دیگر در مواجهه با كرونا

تفاوت ایران با كشورهای دیگر در مواجهه با كرونا به گزارش آنی بازار یك كارشناس اقتصادی اظهار داشت: ایران جدا از شریك بودن در بحث بحران كرونا با سایر كشورهای دنیا، با تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای بین اللملی نیز مواجه می باشد.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایسنا، علیرضا عبدالله زاده در گفت و گو با رادیو اقتصاد با اعلان اینكه ویروس كرونا بیشتر كشورهای دنیا شامل فقیر و غنی را درگیر خود كرده است اضافه كرد: تلاش و تعامل خیلی از متخصصان و اقتصاددان ها از همان روزهای ابتدای شیوع ویروس كرونا یعنی اواخر بهمن و اوایل اسفندماه سال قبل این بود كه اقدامات مناسبی را انجام دهند و چند وقت بعد این قضیه یعنی یك ماه، دو ماه و شش ماه را نگاه كنند و پیشنهادات جسته گریخته و البته امروز مدون تر به دولت ارائه نمایند.
این كارشناس اقتصادی اظهار داشت: الان با تمام محكهای دانش داخلی و تجربیات كشورهای دیگر می توان بیان كرد كه بحران كرونا یك مشخصه های مشتركی بین همه كشورها به وجود آورده كه هم یك شوك عرضه و هم یك شوك تقاضاست.

وی ادامه داد: بحران كرونا ریسكهای جدی برای سرمایه گذاری و تولید هم به وجود آورده است؛ به نحوی كه بسیاری از تولیدكنندگان و عرضه كنندگان خصوصاً بخش هایی كه بیشتر در تعامل با مردم بودند؛ مثل گردشگری در اثر شیوع این بیماری گرفتار چالش شده اند.
ایران علاوه بر كرونا با تحریم هم دست و پنجه نرم می كند
وی با اعلان اینكه ایران جدا از شریك بودن در بحث بحران كرونا با دنیا با تحریمهای ظالمانه و محدودیت های بین اللملی نیز مواجه می باشد اظهار داشت: بااینكه فشار خارجی مهمست اما با اهمیت تر از آن مسئله ای كه در اغلب دوره های اقتصادی در كشور وجود داشته می توان به مشكلات تصمیم گیری و ناكارآمدهای اقتصادی اشاره نمود. دست برقضا این ناكارآمدی ها یكسری فرصت هایی را به وجود آورده است كه اگر این ناكارآمدی ها با بهره گیری از تجربیات دیگران مورد اصلاح قرار گیرد به یقین می تواند جهش بزرگی برای كشور ایجاد كند.

عبدالله زاده اشاره كرد: خیلی از كشورهای پیشرفته دنیا امروز دیگر این ناكارآمدی ها را ندارند؛ بدین سبب می توان از تجربیات آنها برای نقد و اصلاح ناكارآمدهای اقتصادی داخلی بهره برد.
وی افزود: بحران كرونا دارای سه مرحله از قبیل هنگامه بحران (اورژانس)، عبور از بحران (دوران ریكاوری) و تطبیق با وضعیت بعد از بحران است كه برای هر مرحله باید سازوكارهای متناسب طراحی و اجرا شود.

او ضمن اشاره به گستردگی بحران كرونا در كشور اضافه كرد: مشكلاتی كه خانواده ها امروز دارند دولت هم با این مشكلات رو به روست. برای مثال درآمدهای نفتی دولت به یك ششم رسیده و از سویی امسال در عمل روی درآمدهای مالیاتی نمی توان هیچ گونه حسابی باز كرد، چون اوضاع كسب و كار در كشور تعریف چندانی ندارد؛ بدین جهت باید هم واقعیت بد اوضاع اقتصادی دولت و هم اوضاع بد اقتصادی و معیشتی خانواده ها را با هم در نظر گرفت.
ایران بهشت داده هاست
این كارشناس اقتصادی افزود: برای حمایت بهتر از لطمه دیدگان ویروس كرونا زیرساخت جدی در كشور وجود دارد كه پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان همچون این موارد است.

بگفته وی، پایگاه مزبور در دولت اول تدبیر و امید به وجود آمده و یكی از قوی ترین پایگاه ها با بیش از سه میلیارد ركورد داده از شهروندان است كه می تواند در این بستر كارهای زیادی را انجام داد كه كمترین آن حذف یارانه ها، تخصیص یارانه ها و جدی تر هم وجود دارد؛ آن هم تخصیص برنامه ها به درستی است.

وی ادامه داد: بنظر می رسد واكنش دولت در ارتباط با بحران ها همچون كرونا دست و پاشكسته و غیر جامع نگر بوده است و از جانب دیگر طراحی ساز و كار وجود ندارد تا با توجه به این همه داده به معنای واقعی جلوی فساد را بگیرد.

عبد الله زاده با اعلان اینكه ایران بهشت داده هاست، یادآورشد: برای مثال در همین پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان ۶۲ پایگاه اطلاعاتی از قبیل خودرو، املاك، تامین اجتماعی و غیره به هم لینك هستند.
انتقاد از سیاستها و اقدامات ضدكرونایی دولت
موسی شهبازی، از دیگركارشناسان اقتصادی هم در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد اظهار داشت: برداشتی كه از سیاست های دولت مثل تخفیف بیمه ای، بیمه سهم كارفرما، مالیات، استمهال وام ها و نظایر آن می شود اینكه همه شرایط یكسانی دارند و سیاست های كه ابلاغ می شود با همه یكسان برخورد خواهد شد. این در حالیست كه سیاست ها باید متناسب با دسته ها و رسته های گوناگون مشاغل و حتی ریزتر بخشهای مختلف باشد.

وی با اعلان اینكه خدمات در میان بخش های مختلف كشور بیشترین ضربه را از ناحیه ویروس كرونا متحمل شده است اضافه كرد: به طوركلی در دل بخش خدمات، مشاغل غیر رسمی به شدت زیاد است. به عبارتی یك چهارم شاغلان كشور در این عرصه اغلب خود اشتغال و كاركن مستقل هستند. اگر این واقعیت ها را كنار هم بگذارید به وضوح در خواهید یافت آنچه كه دولت برخورد كرده متناسب با واقعیت های مختلف نبوده و ایرادات زیادی هم از جانب كارشناسان دراین زمینه مطرح گردیده است.

این كارشناس اقتصادی اظهار داشت: وقتی مطالعه دهكی داشته باشید و خاصیت دهك های مختلف را نگاه كنید خواهید دید كه در دهك های فقیرتر سهم بالای درآمد ناشی از شغل را دارند. سهم بالای اشتغال در بخش غیر دولتی باز هم در دهك های فقیر تر بیشتر به چشم می خورد.

شهبازی در آخر اظهار داشت: این در حالیست كه دولت برای مشاغل رسمی تمهیداتی در نظر گرفته اما در بخش مشاغل غیر رسمی حدودا هیچ اتفاقی نیفتاده است.




منبع:

1399/01/28
14:26:29
5.0 از 5
3090
تگهای خبر: اقتصاد , بیمه , تخصص , تولید
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش