سخنگوی ستاد بودجه به آنی بازار اعلام كرد

حقوق ورودی خودرو برای ترخیص دپوشده ها در گمرك است نه واردات جدید

حقوق ورودی خودرو برای ترخیص دپوشده ها در گمرك است نه واردات جدید آنی بازار: با اعمال حقوق ورودی واردات خودرو در بودجه 1400 در حالی گمانه زنی ها برای واردات خودرو شروع شد كه اعلام مسئولان سازمان برنامه و بودجه از این حكایت دارد كه فعلا در مورد آزاد سازی خودرو تصمیم گیری نشده و این حقوق ورودی مربوط به واردات جدید نیست بلكه برای ترخیص خودرو های دپو شده در گمرك در نظر گرفته شده است.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایسنا، روز گذشته (۱۲ آذر) بودجه ۱۴۰۰ به مجلس ارائه شد و در کنار تمامی بحث هایی که در ارتباط با اعداد و ارقام آن مطرح بود، اعمال حقوق ورودی واردات خودرو سبب شد تا این شائبه ایجاد شود که دولت تصمیم به آزاد سازی واردات خودرو در سال آینده دارد که درآمد ناشی از این واردات را در بودجه پیش ببنی کرده است.
این در حالی است که در ردیف ۱۱۰۴۰۲ جدول (۵)درآمدی لایحه بودجه سال آینده برای حقوق ورودی خودرو حدود ۲۰۴۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
واردات خودرو همچنان ممنوع است
اما پیگیری ماجرای اعمال حقوق ورودی و اینکه آیا مقرر است بر این اساس واردات خودرو هر چند به صورت محدود آزاد شود، با توضیحاتی از طرف مژگان خانلو -سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه همراه بود.
وی اظهار داشت که اعمال حقوق ورودی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در بخش درآمدی دولت در لایحه بودجه به مدلول آزادسازی واردات خودرو نیست و همچنان واردات آن ممنوع بوده و درباب آزاد سازی واردات خودرو تصمیم جدیدی اتخاذ نشده است.
خانلو توضیح داد که هم اکنون برخی از خودرو ها به دلایلی همچون مشکل قضایی در گمرک دپو مانده است که هنوز در مورد ترخیص آنها تصمیم گیری نشده و ممکنست در سال آینده با رفع موانع ترخیص شوند، بر این اساس از محل آن حقوق ورودی بعنوان یکی از محل های درآمدی دولت در لایحه بودجه پیش بینی شده است.
۲۷۸۳ خودرو در گمرک مانده است
اما خودروهایی که در گمرک باقی مانده به همان ماجرای واردات حدود ۱۲ هزار و ۲۶۱ دستگاهی بر می گردد که از چند سال قبل و پیش از ممنوعیت واردات خودرو به گمرک آمده بود ولی از سال ۱۳۹۷ با تغییر ضوابط واردات خودرو همچون ممنوعیت و ثبت سفارش و از طرف مشکلات ارزی، امکان ترخیص نداشتند تا اینکه از دی ماه ۱۳۹۷ با مصوبه هیأت وزیران و تحت شرایط تعریف شده قسمتی از آنها به تدریج مرخص شد.
تمدید مصوبه مربوطه برای ترخیص این خودرو ها در چهار مرحله صورت گرفت که آخرین آن در فاصله خرداد تا ۲۶ شهریورماه امسال بود.
در نهایت گزارشی که ارونقی - معاون نی گمرک ایران- در شهریورماه پس از اختتام مهلت اخر برای ترخیص خودرو ها اعلام نمود از این حکایت داشت که از مجموع خودرو های ورودی، ۲۷۸۳ دستگاه خودرو در گمرک باقی مانده که امکان ترخیص پیدا نکردند.
وی گفته بود که قسمتی از خودرو های باقی مانده دارای پرونده های قضایی هستند که برای ترخیص آن نیاز به رأی قطعی از طرف مرجع قضایی خواهد بود و البته طبق مصوبه هیات وزیران برای ترخیص محدودیت زمانی ندارند.
اما از همین مجموع ۲۷۸۳ دستگاه باقی مانده حدود ۱۰۰۰ دستگاه به سبب عدم ثبت سفارش و تا ۷۰ دستگاه که ساخت و یا سفارش آمریکا بودند امکان ترخیص نداشتند و مابقی نیز مشکل قضایی داشتند.
بر این اساس در هر زمان که مشکلات این خودرو ها برطرف و امکان خروج پیدا کنند باید حقوق ورودی آنها پرداخت گردد که این رقم از طرف دولت پیش بینی و در بودجه قرار گرفته است.



1399/09/13
20:01:18
5.0 از 5
1110
تگهای خبر: ارز , خودرو , دستگاه , سازمان
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش