عقبگرد دلار

عقبگرد دلار آنی بازار: ارزش دلار مقابل رقبای مهمش کم شد


به گزارش آنی بازار به نقل از رویترز، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا اختتام ماه اکتبر باز هم کاهشی شد و رقم ۴.۶ درصد را ثبت نمود. این نرخ بیکاری که ۰.۲ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۲۰ ماه اخیر است. از آوریل پارینه که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با تغییری محسوس نسبت به ماه قبل به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می کند. در ماه سپتامبر میزان واردات آمریکا ۲۰۷.۶ میلیارد دلار بوده که این رقم ۸۰.۹ میلیارد دلار بیشتر از صادرات این کشور بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا ۱.۴ درصد و واردات این کشور ۳.۰ درصد بیشتر شده اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری در ارتباط با تجارت با چین ( ۳۱.۵ میلیارد دلار) بوده و بعد از چین نیز، مکزیک ۸.۸ میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.
رییس بانک مرکزی اروپا تلویحا احتمال افزایش نرخ بهره در سطح منطقه یورو را رد کرده است. کریستین لاگارد با اشاره به اینکه چشم انداز تورمی کوتاه مدت و میان مدت در منطقه یورو در وضعیت نامناسبی قرار دارد گفته است احتمال افزایش نرخ بهره در سال آینده بااینکه نا ممکن نیست اما بسیار بعید است. نرخ بهره منطقه یورو حالا در محدوده منفی ۰.۲۵ تا منفی ۰.۵ درصدی قرار دارد که کمترین نرخ بهره تاریخی ثبت شده برای آن از زمان تشکیل این منطقه به حساب می آید.
روابط بین فرانسه و انگلیس بار دیگر رو به وخامت رفته و این مساله بدان معنا است که یورو و پوند که همین حالا نیز به علت تورم بالای کشورهای اروپایی تحت فشارند، روزهای سخت تری در پیش دارند. پاریس و لندن که پیش تر بر سر مساله قرارداد زیردریایی های استرالیا با یکدیگر به مشکل خورده بودند حالا بر سر حقوق ماهیگیری در دریای شمال، یکدیگر را به استفاده از زبان زور تهدید کرده اند. انگلیس و اتحادیه اروپا بزرگ ترین شرکای بانکی و گمرکی همدیگر هستند و این روابط در خطر قرار دارد.
افزایش میزان درآمدهای مالیاتی و کمتر شدن کسری بودجه دولت آمریکا تا اختتام ماه اکتبر که حالا به دو تریلیون و ۷۸۸ میلیارد و ۷۲۸ میلیون دلار رسیده است، می تواند خبر خوبی برای تقویت دلار باشد. هم اکنون بزرگ ترین اقلام بودجه ای آمریکا شامل مراقبت های درمانی با یک تریلیون و ۲۴۰ میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار، تامین اجتماعی با یک تریلیون و ۸۸ میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار، هزینه های دفاعی با ۷۱۶ میلیارد و ۵۱۶ میلیون دلار و بهره پرداختی بدهی با ۴۱۵ میلیارد و ۷۷۹ میلیون دلار است.
در خبری خوب برای یورو و اروپا، تا اختتام ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ ترین اقتصاد اروپا به ۳.۴ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۲ درصد کمتر شده است. بدین ترتیب پایین ترین نرخ بیکاری آلمان در ۱۸ ماه اخیر به ثبت رسید. طی این مدت شمار بیکاران آلمانی با ۱.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در این ماه با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴۴ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر رسیده است.
مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام نمود بزرگ ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده که این رشد، دومین رشد مثبت فصلی یک سال اخیر این کشور به حساب می آید. هم چنین در مقایسه با رشد فصل قبل رشد اقتصادی ۰.۱ درصد کمتر شده است. در میان بخش های مختلف، تشکیل سرمایه ثابت با ۴.۰ درصد بیشترین نقش را در ثبت این رشد داشته است. بدترین عملکرد هم در ارتباط با مخارج خانوار با منفی ۲.۱ درصد بوده است. مخارج دولتی نیز کاهش ۰.۲ درصدی داشته است.
خیز دموکرات ها به گرفتن مالیات بیشتر از ثروتمندان آمریکایی می تواند منجر به شروع دور جدیدی از فرار سرمایه به خارج کشور شود. هدف از این لایحه پیشنهادی سناتورهای آمریکایی که افراد با دارایی بالای یک میلیارد دلار یا متوسط درآمد سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در سه سال متوالی را هدف می گیرد، تامین مالی لایحه حمایتی یک تریلیون دلاری جدید دولت می باشد. حدود ۱۰۰ ثروتمند آمریکایی مشمول لایحه پیشنهادی خواهند شد.
آمارهای منتشرشده مرکز آمار آمریکا نشان داده است که میزان فروش خانه های جدید در آمریکا تا اختتام ماه سپتامبر با افزایش ۱۴ درصدی نسبت به ماه قبل به بیشتر از ۸۰۰ هزار خانه رسیده است که این رقم ۹۸ هزار واحد بیشتر از چیزی است که در ماه آگوست ثبت شده بود. جذاب شدن مجدد بازار مسکن برای سرمایه گذاران می تواند یک فرصت جدید برای صعود دلار باشد چرا بخش قابل توجهی از خانه های گران قیمت معامله شده در ارتباط با سرمایه گذاران خارجی است.
باقی ماندن جریان سرمایه ورودی خارجی به چین در سطحی مستحکم بیش از پیش به تقویت جایگاه یوان منجر گردیده است. داده های وزارت بازرگانی چین نشان داده است که سرمایه گذاری خارجی مستقیم در چین در ۹ ماه امسال به ۸۵۹.۵۱ میلیارد یوان ( ۱۲۹.۲۶ میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۱۹.۶ درصد افزایش نشان داده است. کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با ۳۱.۴ درصد کل سرمایه گذاری ها بزرگ ترین سرمایه گذار خارجی در چین بوده اند.
تا حالا بیش از ۲۴۹ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۴۷۲ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و ۵۳ هزار و ۱۷۶ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۷۷۴ هزار و ۴۵۸ نفر، برزیل با ۶۰۹ هزار و ۱۱۲ نفر، هند با ۴۶۰ هزار و ۲۶۸ نفر، مکزیک با ۲۸۹ هزار و ۱۳۱ نفر و روسیه با ۲۴۴ هزار و ۴۴۷ نفر بوده است.
ماریو هدیجیاکاروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه بروکریج ایکس ام - اظهار داشت: برای معامله گران بازار ارز رویکرد فعلی بانک مرکزی اروپا قابل درک نیست و این در بلندمدت به ضرر یورو تمام خواهد شد. انتظارات تورمی بازار با سرعت زیادی رو به افزایش است اما بانک مرکزی اروپا کماکان نه حاضر به توقف برنامه خرید اوراق قرضه شده و نه نرخ بهره را افزایش داده است. با این وجود فکر میکنم به زودی مجبور به این کار شوند.
شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۴ درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۴.۲۰۷ واحد بسته شد.
شاخص دلار بطور معمول در مقابل شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۶ دلار اعلام گردید.
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۰۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۴۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۴ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۵ به ۱.۱۵۵ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۴۳ درصد کاهش به ۱۱۳.۴۲۰ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۱ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۳۹۸ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1400/08/15
21:31:50
5.0 از 5
609
تگهای خبر: ارز , ارزش , اقتصاد , بازار
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب آنی بازار
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش : با آنی بازار، هم خرید کنید، هم به روز بمانید