چرا حساب های تجاری و شخصی جدا می شود؟

چرا حساب های تجاری و شخصی جدا می شود؟ آنی بازار: آنطور که مسئولان سازمان امور مالیاتی می گویند، مقرر است در خردادماه سال جاری در امتداد آماده کردن مقدمات اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، تفکیک حساب های تجاری و شخصی شروع شود که در این بین چرایی این اقدام مورد سوال است.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایسنا، پارسال اتصال دستگاههای کارتخوان و درگاه های پرداخت الکترونیک به پرونده های مالیاتی بمنظور فراهم سازی مقدمات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اجرا و حدود هفت میلیون کارتخوان به پرونده های مالیاتی متصل و حدودا سه میلیون کارتخوان نیز غیرفعال شدند.
حالا مقرر است تا حساب های تجاری و شخصی تفکیک شوند که طبق اعلام سازمان امور مالیاتی این اقدام در خردادماه شروع خواهد شد و در پی این اقدام، صاحبان حساب های تجاری باید به سازمان امور مالیاتی تجاری بودن حساب خودرا اعلام کنند.
در این بین، چرایی تفکیک حساب های تجاری و شخصی به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان تصویب شده در سال ۱۳۹۸ برمی گردد که بر طبق آن، کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، باید به ترتیبی که سازمان مقرر می کند، نسبت به ثبت نام در سامانه مؤدیان اقدام نمایند و خرده فروشی ها و واحدهای صنفی که بصورت مستقیم با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند، علاوه بر عضویت در سامانه مؤدیان، موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) نیز هستند.
اما استفاده از پایانه فروشگاهی برای مؤدیانی که بصورت مستقیم با مصرف کننده نهایی ارتباط ندارند، الزامی نیست و مؤدیان مزبور موظفند کلیه صورت حساب های خودرا به ترتیبی که سازمان تعیین می کند، بوسیله سامانه مؤدیان صادر کنند.
در حالی که این قانون که از زمان تصویب تا حالا بلاتکیلف باقی مانده و هنوز سامانه مؤدیان نیز رونمایی نشده است، سازمان امور مالیاتی اولویت اول خود امسال را اجرای آن اعلام نموده و طبق گفته رییس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی تا اختتام امسال این قانون اجرا خواهد شد و بدین منظور مقرر است تا در امتداد فراهم سازی مقدمات اجرای کامل این قانون، حساب های تجاری و شخصی تفکیک شوند.

چه کسانی باید حساب تجاری خودرا به سازمان مالیاتی اعلام کنند؟
در این حوزه، مشمولان قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان باید شماره حساب یا حساب های بانکی و شناسه یکتای دستگاههای کارتخوان بانکی (pos) یا درگاه های پرداخت الکترونیکی مورد استفاده برای فعالیت شغلی خودرا به سازمان اعلام کنند.
همچنین، در موارد استفاده از حساب بانکی یا دستگاه کارتخوان بانکی (pos) یا درگاه های پرداخت الکترونیکی جدید، اشخاص مشمول مکلفند اطلاعات آنها را بلافاصله بوسیله کارپوشه خود در سامانه مؤدیان به سازمان اعلام کنند.
علاوه براین، از آنجائیکه بانک مرکزی باید با همکاری سازمان امور مالیاتی نسبت به ساماندهی دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاه های پرداخت الکترونیکی اقدام می کرد و با ایجاد تناظر بین آنها با مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاه های اقتصادی به هر یک از پایانه های فروش، شناسه یکتا اختصاص می داد که این اقدام پارسال انجام شد.
بعد از تخصیص شناسه مذکور، کلیه تراکنش ­های انجام شده بوسیله حساب های بانکی متصل به دستگاههای کارتخوان بانکی و نیز درگاه های پرداخت الکترونیکی بعنوان تراکنش ­های بانکی در رابطه با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی محسوب شده و بانک مرکزی باید اطلاعات این تراکنش­های بانکی شامل مانده اول دوره، وجوه واریزی، وجوه برداشت شده و مانده آخر دوره هر حساب بانکی را بمنظور تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان موضوع ماده (۱۶۹ مکرر) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی بصورت برخط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.
در آخر لازم به ذکر است که پایانه فروشگاهی شامل کامپیوتر، دستگاه کارتخوان بانکی(pos)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری است که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.
علاوه براین، سامانه مؤدیان سامانه ای است تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی که در آن به هر مؤدی، کارپوشه ویژه ای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مؤدیان و سازمان بوسیله آن کارپوشه انجام می شود.




منبع:

1401/02/31
21:18:31
5.0 از 5
432
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , تجاری
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش