تشدید نارضایتی های مردمی از کمبود کالاهای اساسی در تونس

تشدید نارضایتی های مردمی از کمبود کالاهای اساسی در تونس آنی بازار: کمبود مواد غذایی در تونس، نارضایتی مردم از افزایش نرخها را شدت بخشیده است


به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رای الیوم، کمبود مواد غذایی در تونس با قفسه های خالی در مغازه ها و نانوایی ها شدت گرفته و به نارضایتی مردم از افزایش نرخها دامن زده است.
در حالی که دولت تونس تلاش می کند از ایجاد بحران مالی در کشورش پیشگیری کند، منابع ذیربط درباره ی احتمال ازسرگیری ناآرامی ها و اعتراضات خیابانی به گرانی در این کشور هشدار می دهند.
تونس این روزها با کمبود شدید و گسترده شکر، روغن پخت و پز، شیر، کره، قهوه، تنباکو و آب بسته بندی شده روبروست  و بنظر می رسد وضعیت در مناطق فقیرتر دور از پایتخت بدتر باشد.
مصطفی دهش، پیرمرد ۸۲ ساله ای است که با دوره گردی و فروش چای در کوچه های تنگ  و باریک محله های فقیر نشین شهر تونس امرار معاش می کند و می گوید برای تهیه چای نیاز به شکر دارد که ابدا یافت نمی گردد.
با بروز اعتراضات کوچک و پراکنده در شهر تونس رییس اتحادیه مشاغل این کشور بارها طی ماه های اخیر درباره ی انقلاب گرسنگان در تونس هشدار داده است.  
این کمبود تا حدودی به سبب بحران جهانی کالا و افزایش نرخها به سبب ‌پریشانی در رابطه با همه گیری کووید ۱۹ و جنگ در اوکراین است.
با این حال، تونس ممکنست با ‌پریشانی فزاینده ای روبرو شود؛ برای اینکه موقعیت مالی ضعیفش خرید کالاهای اساسی را با قیمت های بین المللی بالا و فروش آنها در داخل با همان قیمت یارانه ای که قبلاً استفاده می کرد، برایش دشوار می کند.

دولت بدنبال یک طرح نجات از صندوق بین المللی پول برای مساعدت با تامین مالی بودجه و پرداخت بدهی هایش است، اما این امر احتمالاً منوط به کاهش یارانه ها، کاهش  دستمزدهای بخش دولتی و تجدید ساختار شرکت های دولتی است.
هنوز گفت وگوهای دولت با اتحادیه مشاغل تونس برای دستیابی به توافق بر سر ایجاد این اصلاحات به نتیجه نرسیده است در صورتیکه صندوق بین المللی پول این شروط را برای مساعدت با تونس مطرح کرده است.
بدون کمک مالی صندوق بین المللی پول، تونس احیانا مجبور خواهد بود از داخل وام بگیرد و اعتبارات را به مشاغل محلی محدود کند به روشی که دیپلمات ها می گویند می تواند به اقتصاد لطمه برساند یا از ذخایر ارز خارجی خود استفاده نماید و به دینار لطمه برساند و تورم را افزایش دهد.

دولت علت این کمبود مواد غذایی در تونس را بحران جهانی کالاها، انحصارطلبان محلی و سفته بازان می داند و مشکل در پرداخت هزینه واردات را رد می کند.
اتحادیه عمومی مشاغل تونس در اوایل سال جاری اعلام نمود که دولت در پرداخت هزینه واردات گندم با مشکل مواجه می باشد. بانک جهانی، اتحادیه اروپا، ژاپن و بانک اروپایی بازسازی و توسعه امسال وام هایی را برای کمک غذایی به تونس ارائه کردند.

تولیدکنندگان لبنیات خواهان کمک دولت برای مقابله با تورم در قیمت خوراک دام و سایر هزینه هایی هستند که آنها را عامل کمبود شیر و کره می دانند.
یکی از مقامات اتحادیه عمومی مشاغل تونس می گوید که کمبود شکر موجب تعطیلی خیلی از کارخانه های مواد غذایی شده است. کارگران یک کارخانه نوشابه هم در هفته گذشته در اعتراض به تهدید شغل خود اعتراض کردند.
همانطور که کمبود قهوه  در تونس هم منجر به تعطیلی موقت برخی کافه ها شده است و برخی فروشگاه ها مجبور شده اند به هر مشتری یک بسته قهوه بفروشند.
افزایش 81 درصدی بدهی عمومی تونس، جهش نرخ تورم و سقوط بیش از نیمی از جمعیت این کشور به زیر خط فقر علائمی از اقتصاد بحران زده کشوری است که آینده سیاسی روشنی هم ندارد.
وزیر امور اجتماعی تونس بتازگی گفته است که تعداد خانواده های نیازمند در این کشور از ۳۱۰ هزار خانواده در سال ۲۰۱۰ که قیام مقابل رژیم زین العابدین بن علی در این کشور شروع شد به بالای ۹۶۰ هزار نفر هم اکنون بالا رفته است. وی افزود که نزدیک به شش میلیون تونسی یا نیمی از جمعیت این کشور زیر خط فقر هستند.






منبع:

1401/06/18
22:55:55
5.0 از 5
317
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش