دلار صعودی ماند

دلار صعودی ماند آنی بازار: تشدید تنش های بین چین و آمریكا موجب ثبت دور تازه ای از صعود دلار شد.


به گزارش آنی بازار به نقل از رویترز، در شرایطی که اقتصاد آمریکا با بدترین شرایط اقتصادی خود در طول ۹ دهه اخیر روبه رو شده، جروم پاول، رئیس بانک مرکزی این کشور در سخنانی گفته است نظام بانکی این کشور به حد کافی برای پشت سر گذاشتن این بحران نیرومند است. هم اکنون بیش از ۳۸ میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مزایای بیکاری درخواست داده اند و انتظار می رود رشد اقتصادی به پایین ترین سطح خود از زمان بحران سال ۱۹۲۹ برسد.
کوین هاست، مشاور اقتصادی کاخ سفید از احتمال رسیدن نرخ بیکاری آمریکا به بالای ۲۰ درصد و طولانی شدن روند بازگشت سطح کارهای اقتصادی به زمان پیش از بحران کرونا سخن گفته است.
وقایع معاملات ارز هم چنین تحت تاثیر اخبار مربوط به تشدید جنگ تجاری آمریکا با چین قرار دارد. بعد از جدال لفظی بین واشنگتن و چین بر سر مقصر بودن طرف چینی در شیوع ویروس کرونا در جهان، حالا بعضی از قانون گذاران آمریکایی به دنبال تحریم چین به بهانه دخالت چین در امور داخلی هنگ کنگ هستند. از طرف دیگر وانگ یی، وزیر خارجه چین به آمریکا درباب به راه انداختن یک جنگ سرد دیگر آگهی داده است.
تاکویا کاندا، کارشناس مسایل اقتصادی در موسسه گیتیم ریسرچ اظهار داشت: اصلی ترین نگرانی معامله گران هم اکنون مربوط به تنش ها آمریکا و چین است. وضعیت قبلا هم بد بود و حالا بدتر شده است و این یک شرایط دشوار برای دارایی های پرریسک است.
اختلاف بین آمریکا و چین سبب شده است تا معامله گران دست به عصاتر از گذشته نسبت به خرید و فروش ارز اقدام نمایند چونکه آنها نگران اند روابط دو طرف به سطح پرتنش سال قبل بازگردد. چین هم چنین بعد از آن که استرالیا خواستار تحقیقات بین المللی درباب نقش پکن در شیوع ویروس کرونا در جهان شد، واردات گوشت خود از استرالیا را قطع و سفیر این کشور در کانبرا نیز از احتمال اعمال تحریم هایی بر ضد استرالیا آگاهی داد.
از طرف دیگر بعد از مدت ها کش و قوس فراوان یک گام بزرگ بر سر نهایی شدن بسته محرک اقتصادی در سطح منطقه یورو و اتحادیه اروپا برداشته شد و رهبران فرانسه و آلمان بعنوان دو قطب اصلی اقتصادی منطقه یورو بر سر تخصیص یک بسته محرک ۵۰۰ میلیارد یورویی به توافق رسیدند. انتظار می رود در شرایطی که رشد اقتصادی خیلی از کشورهای اروپایی همچون آلمان، فرانسه و ایتالیا منفی شده است، این بسته بتواند تا حدی به بازگشت سریع تر اقتصادهای اروپایی به مدار مثبت رشد کمک نماید.
قبل از این اختلافات درونی گسترده بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا موجب بی عملی بانک مرکزی اروپا شده بود، آن هم زمانی که دیگر همتایان این بانک به سرعت برای احیای رشد اقتصادی دست به کار شده اند. در ژاپن بانک مرکزی این کشور یک تریلیون دلار و در آمریکا فدرال رزرو حدود ۲.۵ تریلیون دلار اعتبار و نقدینگی مختلف برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصادی در نظر گرفته اند.
در آسیا نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصاد ژاپن ادامه دارد؛ صادرات این کشور تا اختتام ماه آوریل با کاهش ۲۲ درصدی نسبت به ماه قبل روبه رو شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز ژاپنی ها ۷.۹ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته اند. این در حالیست که نرخ بیکاری در ژاپن نیز تا اختتام ماه مارس با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۲.۵ درصد رسیده است. عملکرد ضعیف سومین اقتصاد بزرگ جهان آن هم در شرایطی که باتوجه به تعویق افتادن مسابقات المپیک، احیانا شاهد تداوم این روند خواهیم بود سبب شده است تا یمن در ایام اخیر نتواند به خوبی از فضای پرریسک اقتصاد جهانی بهره برداری کرده و بیش از پیش صعود کند.
از طرف دیگر ویروس کرونا کماکان قربانی می گیرد هر چند که با کند شدن سرعت شیوع آن در خیلی از مناطق روند بازگشایی کسب و کارها شروع شده است.
تابحال بیش از پنج میلیون و ۵۰۳ هزار و ۴۵۹ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۴۶ هزار و ۷۷۴ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۹۹ هزار و ۳۰۰ نفر، انگلیس با ۳۶ هزار و ۷۹۳ نفر، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۷۸۵ نفر، اسپانیا با ۲۸ هزار و ۷۵۲ نفر و فرانسه با ۲۸ هزار و ۳۶۷ نفر بوده است.
اریک برگر، کارشناس بازار ارز در بانک مرکزی کانادا اظهار داشت: حالا نگاه معامله گران به دور تازه تنش های لفظی بین پکن و واشنگتن دوخته شده است و اگر وضعیت آرام تر نشود، شاهد آغاز دور دوم جنگ تجاری بین دو اقتصاد نخست جهان خواهیم بود. در این صورت نرخ برابری دلار و یوان خصوصاً در مقابل ارزهای امن شاهد تغییرات گسترده ای خواهد بود و شاهد ثبت رکوردهای جدیدی از ارزهایی نظیر ین و فرانک خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۹۴۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۷ دلار اعلام گردید.
ارزهای اروپایی
داده های جدید انتشار یافته از منطقه یورو نشان میدهد که کشورهای اروپایی با حادترین بحران اقتصادی یک دهه اخیر خود مواجه گشته اند. طبق اعلام مرکز آمار اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با سه ماهه پایانی سال قبل ۳.۸ درصد و در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۳.۲ درصد کمتر شده است. از طرف دیگر میزان تجارت خارجی کشورهای عضو منطقه یورو در ماه مارس نسبت به زمان مشابه سال قبل با افت ۱۲.۱ درصدی روبه رو شده و به ۱۵۳.۳ میلیارد یورو رسیده است.
در انگلیس نیز وضعیت چندان بهتر نیست و داده های منتشرشده توسط وزارت دارایی انگلیس نشان میدهد که کسری بودجه این کشور در ماه آوریل به ۶۱.۳۶ میلیارد پوند افزایش یافته است که در مقایسه با زمان مشابه سال قبل حدودا ۵.۵ برابر شده است! بانک مرکزی انگلیس برای امسال، رشد اقتصادی منفی ۱۴ درصد پیش بینی کرده است و این رقم حتی از سال های زمان جنگ جهانی اول و دوم نیز منفی تر است.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با افت ۰.۰۶ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۱۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۴ درصد پایین رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۰۸ به ۱.۰۸۷ دلار رسید.
کیث تمپرتون - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه تاویرا سکیوریتیز - اظهار داشت: بازارها بین اخبار سیاست های محرک پولی، آمار جدید مبتلایان به کرونا و داده های بد اقتصادی گیر کرده اند و فکر می کنم این وضعیت فعلا ادامه خواهد داشت.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همین طور هر دلار با ۰.۰۷ درصد افزایش به ۱۰۷.۷۱۴ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۳۱ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۷.۱۳۹ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/03/05
13:56:44
5.0 از 5
2695
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش