رییس فراكسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس:

حذف ارز ترجیحی بدون آلترناتیو تبعات دارد

حذف ارز ترجیحی بدون آلترناتیو تبعات دارد آنی بازار: رئیس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بودجه 1401 بودجه عجیب و غریبی است، اظهار داشت: البته همه ما درک می نماییم که بودجه در 1401 باید قدری انقباضی باشد، اما در بعضی حوزه ها مثل حوزه صدمه ها جفا می شود.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایسنا، احمد نادری در دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام، با اشاره به بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: این بودجه ۱۴۰۱ بودجه عجیب و غریبی است. البته همه ما درک میک نیم که بودجه در ۱۴۰۱ باید قدری انقباضی باشد، مسائل زیاد و پول کم است و همه این ها را می فهمیم. اما در بعضی حوزه ها مثل حوزه آسیبها جفا می شود.
وی ادامه داد: دولت رویکرد خاصی دارد. برای نخستین بار است که دولت رسما به زیرمجموعه هایش نامه زده که حق ندارید که با مجلس شورای اسلامی مذاکره کنید که بودجه دستگاه تان را بالا برند. این چیزی است که تا حالا به این معنا در این چند دهه وجود نداشته است.
نادری در ادامه با اعلان اینکه حذف ارز ترجیحی به مفهوم این که ما کامل حذف نماییم و هیچ آلترناتیوی هم برای جبران نداشته باشیم این منجر به تبعاتی خواهد شد که احیانا در ۱۴۰۱ با آن مواجه هستیم اظهار داشت: اینجا می گویم که بماند. ان شاءالله که این اتفاق نیفتد اما اگر به این سمت نرویم که آلترناتیوهای جدی داشته باشیم ما با تبعاتی در سال آینده مواجهه خواهیم بود.
ایشان سپس با اشاره به بحث نظری مسائل و چالشهای مطالعات بومی آسیبهای اجتماعی اضافه کرد: یکی از نخستین دغدغه های فعالان حوزه لطمه شناسی اجتماعی اسلامی، پروسه شکل گیری یک حوزه مطالعاتی کارآمد است. به نحوی که هم جامعه امروز تکثر و پیچیدگی جامعه امروز را درک کند و هم بتواند نسخه اثرگذار کاربردی برای حل مسئله بپیچد، یکی از چالشهای جدی بحث طرح ریزی چارچوب و پارادایم لطمه شناسی اسلامی به مسائل اجتماعی است. برای این نکته باید یکسری چالش های پیش رو را مشخص نماییم.
ایشان سپس ۱۱ مورد چالش را در این عرصه معرفی نمود و اظهار داشت: چالش اول، نبود یک دانش علمی معتبر لطمه شناسی اجتماعی و ضعف جدی مطالعات در این عرصه در کشور است و باید فوریت تاسیس رشته های آموزشی و تربیت پژوهشگران در زمینه لطمه شناسی اجتماعی را مدنظر قرار دهیم.
نادری با اعلان اینکه حالا یک حوزه مستقل آسیبهای اجتماعی وجود ندارد که همه حوزه های میان رشته ای را شامل شود، اظهار داشت: به نظر ضروریت این مساله بسیار احساس می شود.
وی با اشاره به نکته دوم اظهار داشت: نکته بعد حیثیت چندرشته ای این حوزه و نیاز پژوهشگران به آگاهی همزمان از دانشگاه گوناگون است که باید این حوزه چند رشته ای مدنظر قرار گیرد.
نادری محور سوم را واحدهای درسی بسیار محدود در دانشکده های مرتبط در ایران دانست و به محور چهارم اشاره کرد: محور چهارم انجام گرفتن بخش عمده ای از مطالعات اجتماعی بومی در زمینه جامعه شناسی و حقوق است که این دو پیشینه معرفتی و روشی متفاوت دارند.
رئیس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس شورای اسلامی محور همین طور با اشاره به محور پنجم اظهار نمود: محور پنجم شمار اندک پژوهشگران متمرکز در این مطالعات، به جهت تعریف نشدن رشته تخصصی مرتبط می باشد. بطور مثال در زمینه جامعه شناسی لطمه شناسی اجتماعی را داریم. در زمینه حقوق جرم شناسی را داریم که نتوانستیم این رشته های تخصصی را درست تعریف نماییم. ضمن این که فرصتهای شغلی مرتبط را هم به مفهوم دقیق کلمه نداریم.
وی محور ششم را نوپا بودن رویکرد اسلامی به مطالعات علوم اجتماعی و کم تجربگی در این حوزه عنوان نمود که سبب شده ما منابع و یافته های اندکی را داشته باشیم، اظهار داشت: بحث مطالعات اجتماعی بحث جدی است و پرداختن به حوزه اسیب های اجتماعی از دید اسلام بحث جدی است اما ما به سبب این که نوپا هستیم، حقیقتا نه منابع و نه یافته های درستی داریم.
نادری با اشاره به محور هفتم اظهار نمود: چالش هفتم نیاز این رویکرد به تعامل موثر پژوهشگران در زمینه مطالعات اسلامی و اجتماعی است. در هر صورت مطالعات اسلامی یک پیشینه، عقبه محتوایی و روشی دارد. یک فاصله واژگانی بین این دو احساس می شود که این هم یکی دیگر از چالشهاست که باید بطور ویژه به آن بپردازیم.
نادری با اشاره به محور هشتم اظهار داشت: محور هشتم پیوند اندک یافته ها و رهیافتهای نظری علوم اجتماعی اسلامی با میدان تحقیق و پژوهش و کاربستهای عینی تحقیق با مسائل روز جامعه است، اظهار داشت: دراین زمینه هم ما ضعف زیادی داریم. در زمینه مطالعات اسلامی در زمینه آسیبها، با وجود همه نوپا بودگی کار نتوانستیم خیلی با کف میدان رابطه برقرار نماییم و رویکرد های نظری زیاد شده است اما این که بتوانیم کاربست را در میدان مشخص نماید ضعف جدی داشتیم و داریم.
رئیس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به محور نهم اظهار نمود: نکته نهم حساسیتهای دینی و فرهنگی خاصی است که در کشور در حوزه پذیرش راهکارهای مقابله با آسیبهای اجتماعی وجود دارد. طبیعتا راهکارهایی که داده می شود، حداقل باید در تضاد با دین یا رویکرد های دینی نباشد که بتوانیم آنرا در سیاستگذاری و قانون گذاری مورد استفاده قرار دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود محور دهم را بررسی نشدن ابعاد و کارکردهای اسلامی در عرصه مقابله با آسیبهای اجتماعی دانست و با اشاره به محور یازدهم، اظهار داشت: چالش دیگر نسبت روش شناسی اسلامی و رویکرد اجتهادی با رویکرد علوم اجتماعی مدرن است.
ایشان سپس با اشاره به بهره برداری از رهیافت اسلامی در زمینه آسیبهای اجتماعی به جهت کاربردی بودن حوزه مطالعاتی آسیبهای اجتماعی اضافه کرد: لازمه حضور ماندگار آموزه های اسلامی در این عرصه یافته های قابل استحصال است که باید در چند سطح است که این یافته ها باید ارائه و قابل رصد باشد. نخستین سطح آن نظریه ای باشد که به محورهای تبیین آسیبهای اجتماعی در زمینه مطالعات اسلامی و پیش بینی راهکارهای مقابله مجهز باشد. یعنی در کل همه ابعاد یک نظریه را داشته باشد.




منبع:

1400/10/27
22:29:05
5.0 از 5
514
تگهای خبر: آموزش , ارز , تخصص , دستگاه
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش