یك مقام مسئول بانكی؛

پرداخت وام مسكن هدفمند می گردد

پرداخت وام مسكن هدفمند می گردد آنی بازار: مدیرعامل بانك عامل بخش مسكن اظهار داشت: در صدد هستیم پرداخت تسهیلات مسكن به مناطقی كه متقاضی خرید در آن مناطق وجود ندارد یا سازنده، الگوی مصرف را رعایت نكرده را حذف نماییم.



به گزارش آنی بازار به نقل از بانك عامل بخش مسكن، ابوالقاسم رحیمی اناركی در همایش سیاست های اعتباری بخش مسكن با حضور انبوه سازان كشور اعلام نمود: سیاست های اعتباری جدید این بانك بر اساس پشتیبانی از انبوه سازان به منظور به حداقل رسیدن و حذف غیرحرفه ای سازی در حوزه مسكن متمركز شده است كه در این راستا تسهیلات ساخت مسكن با اولویت انبوه سازان و سازندگان حرفه ای پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه این بانك به رغم شرایط دشوار اقتصادی به خصوص طی شش ماه اخیر به تمام تعهدات خود عمل كرده است، اظهار داشت: سال قبل قیمت تمام شده پول برای بانك یك دهم درصد افزایش یافت و برآوردها حاكی می باشد این میزان امسال ۸ دهم درصد افزایش پیدا می كند؛ با این وجود بانك به تمام تعهدات خود در قبال سپرده گذاران و متقاضیان دریافت تسهیلات پایبند بوده و عمل خواهد نمود.
رحیمی اناركی اضافه كرد: از سوی دیگر مجموعه سیاست های اعتباری این بانك در واقع به شكلی سیاست های هدفمند تبدیل گشته است؛ هر چند در این مسیر نیازمند در اختیار داشتن اطلاعات شفاف و كامل از وضعیت بازار مسكن و ساخت و ساز در همه شهرهای كشور هستیم؛ متاسفانه به جز شهر تهران در مورد سایر شهرهای كشور در این زمینه با فقر اطلاعاتی مواجهیم.
وی با اشاره به اینكه از بانك مركزی درخواست كرده ایم همان گونه كه اطلاعات مربوط به وضعیت بازار مسكن شهر تهران را به صورت مستمر بررسی و منتشر می كند در مورد سایر شهرها هم این اقدام صورت گیرد، اظهار داشت: بانك مركزی در این زمینه قول مساعد داده است تا در آینده نزدیك این كار ابتدا از كلانشهرها شروع شده وسپس به سایر شهرها تسری یابد.
رحیمی اناركی تصریح كرد: هر چه اطلاعات ما در مورد وضعیت بازار مسكن و ساخت و ساز شهرهای كشور كاملتر و شفاف تر باشد سیاست گذاری اعتباری بانك مسكن به منظور پشتیبانی از بازار مسكن وساخت و ساز هوشمندانه تر و اثرگذارتر خواهد شد.
وی اظهار داشت: متاسفانه به علت فقر اطلاعاتی هم اكنون در برنامه ریزی ها از همان الگوی سال های قبل در مورد متراژ واحدهای مورد نیاز تقاضای غالب استفاده می شود؛ این در شرایطی است كه برای تدوین سیاست های اعتباری هوشمندانه تر و كارآمدتر به اطلاعات عمیق تر، گسترده تر و وسیع تری در مورد بازار مسكن كل كشور نیاز داریم.
مدیرعامل بانك عامل بخش مسكن اضافه كرد: امسال برای نخستین بار سیاست های اعتباری در ۴ سرفصل مجزا تقسیم و تعریف شد كه این اقدام گامی رو به جلو در پشتیبانی از بازار مسكن و ساخت و ساز به حساب می آید.
وی تصریح كرد: درصدد هستیم با پشتیبانی از انبوه سازان و همراهی آن ها ساخت و سازهای غیرحرفه ای را به حداقل رسانده و در ادامه آن را حذف كنیم؛ این در شرایطی است كه در شرایط فعلی عمده ساخت و سازها در كشور ساخت و سازهای غیر حرفه ای است. اما سهم شركت های ساختمانی و انبوه سازان باید بیش از پیش تقویت شود.
این مقام مسئول در شبكه بانكی همینطور با اشاره به اینكه بانك عامل بخش مسكن در صدد حذف پرداخت تسهیلات به مناطقی است كه متقاضی برای واحدهای تولید شده در آن مناطق وجود ندارد تصریح كرد: در صورت نبود تقاضا برای مسكن در بعضی مناطق، تسهیلات به این مناطق پرداخت نخواهد شد و این مورد تصمیم مهمی به جهت افزایش توان پرداخت تسهیلات به مناطقی است كه تقاضا برای ساخت و خرید مسكن در آن وجود دارد؛ اما در این مورد با فقر اطلاعاتی مواجه هستیم كه در صدد افزایش اطلاعات خود در این زمینه با استفاده از مجاری مختلف برآمده ایم.
عملكرد بانك عامل بخش مسكن در ۳ ماهه اول سال ۹۷
مدیرعامل بانك همینطور در تشریح عملكرد این بانك در سه ماه اول سال ۹۷ اظهار داشت: در چارچوب سیاست های اعتباری كه امسال در این بانك دنبال شد تعداد واحدهای مشمول دریافت تسهیلات مشاركت مدنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱ درصد افزایش یافت و به بیش از ۱۱ هزار واحد مسكونی رسید.
وی اضافه كرد: همینطور این میزان به لحاظ مبلغ تسهیلات پرداخت شده بالغ بر ۷۰ درصد رشد نسبت به سه ماهه اول سال قبل را تجربه كرد؛ این در شرایطی است كه در تسهیلات خرید مسكن هم حجم تسهیلات پرداختی به لحاظ تعداد واحد مسكونی ۵۱ درصد و به لحاظ مبلغ تسهیلات پرداخت شده ۵۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش پیدا كرد.
رحیمی اناركی اضافه كرد: تعداد تسهیلات جعاله پرداخت شده به واحدهای مسكونی هم طی سه ماهه اول امسال در مقایسه با سه ماهه اول سال قبل ۱۰۵ درصد افزایش یافت و به لحاظ مبلغ هم رشد ۲۰۹ درصدی را تجربه نمود. بدین سان در مجموع تعداد واحدهایی كه از تسهیلات مسكن پرداخت شده از جانب بانك در سه ماهه اول سال جاری برخوردار شدند به ۷۰ هزار واحد رسید كه رشد ۶۶ درصدی به لحاظ تعداد واحد و رشد ۷۴ درصدی به لحاظ مبلغ تسهیلات پرداخت شده را نشان داده است.
وی تصریح كرد: بزودی هزار میلیارد تومان اوراق رهنی در قالب بازار رهن ثانویه مسكن منتشر خواهد شد كه از منابع حاصل از آن بعنوان پشتوانه سیاست اعتباری بدون سپرده بانك استفاده می گردد.
وی همینطور اظهار نمود: سیاست های اعتباری بانك مسكن زمانی موفق خواهد بود كه انبوه سازان در این مسیر با بانك مسكن همراهی كنند.
رحیمی اناركی اظهار داشت: هم اكنون خانه اولی ها یكی از مهمترین گروه های متقاضی دریافت تسهیلات مسكن هستند كه با استفاده از صندوق پس انداز مسكن یكم مشمول دریافت مناسب ترین و بالاترین سقف تسهیلات خرید مسكن هستند؛ پشتیبانی از این متقاضیان نیازمند عرضه حجم مناسب واحدهای مسكونی مورد تقاضای آن ها از جانب سازندگان حرفه ای مسكن می باشد.
وی با اشاره به اینكه تابحال بالغ بر ۴۵۰ هزار متقاضی خانه اولی برای دریافت تسهیلات از محل صندوق پس انداز مسكن یكم سپرده گذاری كرده اند و بیش از ۵۰ هزار فقره تسهیلات هم به متقاضیان واجد شرایط از محل این صندوق پرداخت شده است اضافه كرد: این متقاضیان مشروط به عرضه واحدهای مورد تقاضا، روز به روز در حال افزایش هستند و بدون شك افزایش عرضه واحدهای مورد نیاز آن ها باید یكی از سیاست ها و برنامه های كلیدی انبوه سازان باشد.
رحیمی اناركی همینطور از برنامه ریزی برای برگزاری نشست های فصلی مستمر با انبوه سازان اطلاع داد.

1397/04/08
15:20:34
5.0 از 5
4562
تگهای خبر: بازار , بانك , بانك مركزی , تسهیلات
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش