امیدی كه در ناامیدی به بار نشست

امیدی كه در ناامیدی به بار نشست آنی بازار: بیرجند - حبیبه آلمانی مهمویی گازار بانویی كه بخاطر داشتن فرزندان معلول خود زیر فشارهای غیر عادی، راه های پر پیچ و خم و تاریك زندگی قرار گرفته بود وارد كار كشاورزی شد و الان زعفران كار نمونه خراسان جنوبی است.


به گزارش آنی بازار به نقل از ایرنا میزان بهره گیری بهینه و درست از استعدادها و توانایی های نیروی انسانی امروزه بعنوان یكی از مباحث مهم در توسعه جامعه به حساب می آید.
در این زمینه زنان بعنوان پتانسیل های اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار می باشند كه این امر می تواند در جوامع روستایی نمود بالایی داشته باشد بنابراین توجه ویژه به جایگاه و نقش زنان روستایی در توسعه كشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
زنان نمونه بخش كشاورزی خراسان جنوبی با همتی مثال زدنی نمونه ای بارز از فعالان عرصه تولید، اشتغال و اقتصاد مقاومتی هستند.
زعفران و زن 2 واژه ای كه از آن همیشه به ظرافت و نرمی یاد می گردد شباهت های زیادی به یكدیگر دارند.
انگار در خراسان جنوبی تولید محصول استراتژیك زعفران نیازمند حضور همیشگی زنان است، زنان این سرزمین تمامی مراحل كاشت، داشت و برداشت را با لطافت و زیبایی سحرانگیزی بر عهده دارند و این 2 با یكدیگر عجیب عجین شده اند.
زعفران این گیاه ظریف آنقدر ناز دارد كه حتی اگر برای زمان اندكی خورشید به آن بتابد پژمرده می گردد زن هم همینطور است نیاز به محبت، عشق و علاقه دارد.
در استان مرزی خراسان جنوبی زنان پا به پای مردان در امور اقتصادی بخصوص كشاورزی گام بر می دارند حتی گاهی قدم هایی استوارتر و محكم تر از مردان.
حبیبه آلمانی مهمویی از زمره بانوان مستعد و سخت كوشی است كه با ایمان و توكل به خدا، پشتكار و همت خویش توانسته ذوق و استعدادش را در بخش كشاورزی بكار گیرد.
خبرنگار ایرنا مركز خراسان جنوبی با این بانوی زعفران كار نمونه استان به گفت و گو نشست.
این بانوی نمونه با داشتن سه فرزند معلول و 54 سال سن یكی از ساكنان روستای مهمویی گازار از توابع بخش مركزی بیرجند است كه وقتی از به دنیا آوردن فرزند معلولش آگاه شد در اوج ناامیدی درخت تنومند آرزوهایش به بار نشست.
این بانوی فداكار طی سال های گذشته عناوین گوناگون استانی، شهرستانی و ملی همچون باغدار نمونه، زعفران كار نمونه و مددكار افتخاری نمونه را كسب كرده و به قول خودش این روستا را به كانون آموزش زعفران تبدیل نموده است.
وقتی از وی در مورد دلیل انتخاب این شغل پرسیدم اظهار داشت: سال 65 در سن 20 سالگی بودم كه در نخستین زایمانم خداوند فرزند معلولی به من داد كه روز به روز بر شدت معلولیت جسمی و حركتی اش افزوده می شد.

** فرار از افسردگی
نشستن در خانه با یك فرزند معلول برایم سخت بود معتقد بودم اگر به همین روال ادامه بدهم طولی نخواهد كشید كه دچار افسردگی و دل چركین خواهم شد.
در اوج جوانی داشتن فرزند معلول كلافه ام كرده بود همین جا بود كه تصمیم گرفتم از خانه نشینی و افكار واهی فرار كرده و با بستن كمر همت، یار و مددكار همسرم در كار كشاورزی شوم.
این كشاورز نمونه افزود: تا مقطع دیپلم در رشته تجربی درسم را ادامه دادم و مابقی دوران تحصیل را تصمیم گرفتم درس زندگی را با همسر و همسفرم بیاموزم.
اكنون سه فرزند معلول جسمی و ذهنی ( یك پسر و 2 دختر) دارم كه اخیرا بینایی و شنوایی خویش را هم از دست داده اند، اما هر روز باانگیزه تر از روز گذشته به فرزندانم عشق می ورزم و شاكر خداوند هستم.
از در پاسخ به این سوال كه چگونه می توان در كنار شغل سخت و طاقت فرسای كشاورزی سه فرزند معلول را هم نگهداری كرد كه با كمال آرامش و امیدواری اظهار داشت: تابحال چندین مرتبه از سوی سازمان بهزیستی از ما درخواست كرده اند آنها را برای نگهداری به بهزیستی بسپاریم، اما تا زمانی كه نفس در سینه دارم، به بهترین نحو از این هدیه های خداوند پذیرایی و مراقبت خواهم كرد.
وی علت معلولیت فرزندانش را موقعیت شغلی همسرش كه زمانی در امور شیمیایی و رادیواكتیو فعالیت داشته، ذكر كرد و اضافه كرد: هیچ نگرانی بابت معلولیت فرزندانم ندارم و همه در كنار هم به خوبی زندگی می نماییم.
هر روز پس از نماز بامداد صبحانه و ناهار را آماده می نماییم و با همسر و سه فرزندم راهی مزرعه می شویم این عامل سبب شده فرزندانم كمتر دچار افسردگی شده و در محیطی باز و آرام ادامه حیات دهند.
بانونی زعفران كار نمونه خراسان جنوبی خاطرنشان كرد: گاهی اوقات به فكرم خطور می كند از این وضعیت زندگی خسته شده ام اما نیرویی از درون به من می گوید این دنیا محل آزمایش است و مقرر است اینگونه آزمایش الهی را پس بدهی پس دوباره با قدرت و انگیزه تمام ادامه می دهم.

** كار در روستا عقب ماندگی فرهنگی نیست
این مددكار نمونه خراسان جنوبی اظهار داشت: انسان نباید گوشه نشینی را انتخاب نماید بلكه همیشه باید مقاوم، پا برجا و استوار بماند، بیدی نباشد كه با هر بادی بلرزد بلكه كارها را با حول و قوه الهی پیش ببرد آنوقت است كه بزرگترین مشكلات توان مقابله با انسان اشرف مخلوقات را ندارد.
به اعتقاد حبیبه، خیلی از افراد در شهرها بیكارند اما تصور می كنند زندگی در روستا برای آنها عقب ماندگی فرهنگی به دنبال دارد اما او به همه این تصورات خط بطلان كشیده و اضافه كرد: انسان اگر بخواهد كوهی را جابجا كند این توانایی را دارد.
این بانوی سخت كوش خراسانی با اشاره به اینكه در هر هكتار 37 كیلوگرم زعفران خشك برداشت می كند تصریح كرد: سطح زیر كشت زعفران ما اكنون 2 دهم هكتار است اما تمام تلاش خویش را می نماییم تا در همین سطح كم با آب كمتر، محصول بیشتر و با كیفیت تری تولید نماییم.

** آغاز كشاورزی از نقطه صفر
كار كشاورزی را همراه با همسرم از صفر آغاز كردیم، در صورتی كه هیچگونه كمكی از سوی خانواده ها عایدمان نشد سال 1364 از بانك مسكن 50 هزار تومان تسهیلات جهت راه اندازی كسب و كار و امرار و معاش در روستا دریافت و ابتدا مغازه دایر كردیم پس از گذشت یكسال زعفران كاری را تنها در چند مترمربع آغاز و هر سال افزایش دادیم و الان سالهاست كه بعنوان زعفران كار نمونه استان معرفی می شویم.
در فعالیت های اجتماعی مشاركت فعال دارد و مدیر صندوق اعتباری خرد زنان روستایی هم انتخاب شده است، برگزاری كارگاه های آموزشی، پرداخت تسهیلات در زمینه كار های كشاورزی و خدمات روستایی، حمایت مالی از زنان روستا، تولید فرصت های شغلی و مددكار افتخاری جهاد كشاورزی از دیگر فعالیت های این بانوی سخت كوش در روستاست.
آلمانی در بخش دیگری از سخنانش، كمبود آب را تنها مشكل مزارع زعفران دانست و اضافه كرد: كاش مسئولان بتوانند یك یا 2 نوبت آب در فصل زمستان بیشتر از دیگر كشاورزان در اختیار زعفرانكاران قرار دهند.
وی تصریح كرد: اگر خشكسالی و كمبود بارندگی همچنان ادامه یابد در آینده ای نه چندان دور مجبور خواهیم شد پیاز زعفران خویش را از زمین خارج و به فروش برسانیم.
وی اظهار داشت: سال 95 سرمازدگی خسارت سنگینی به محصول زعفرانكاران به دنبال داشت اما تابحال هیچ تسهیلات یا جبران خسارتی از سوی بیمه دریافت نكرده ام.
آلمانی مهمویی، كار اصلی اش كاشت، داشت و برداشت زعفران است اما 6 هكتار باغ زرشك هم در روستای مهمویی دارد كه همسرش در این زمینه فعالیت دارد.
وی تصریح كرد: اكنون كه قیمت زعفران افت كرده است انتظار داریم مسئولان پیگیری كنند تا هر محصولی مربوط به هر استانی است در همان استان كشت و توسعه یابد.
وی افزود: پیاز زعفران علاوه بر استان های داخلی به كشور افغانستان هم صادر و در آنجا در حال توسعه است این مورد صدمه بزرگی به كیفیت محصول استراتژیك خراسان جنوبی می زند.
وی اضافه كرد: خراسان جنوبی رتبه نخست تولید زعفران با كیفیت كشور را دارد ای كاش این موقعیت با جلوگیری از قاچاق یا فروش پیاز زعفران به كشورهای مجاور یا سایر استان ها حفظ شود.
آلمانی تصریح كرد: جوانان نگویند كار نیست، بلكه به وفور كار یافت می گردد كشاورزی بهترین هنر است درآمد كافی و وافی در كنار روزی حلال و سلامت تن را به دنبال دارد.

** كشاورزی ستون پا برجا و محكم اقتصاد
وی از كشاورزی بعنوان مادر صنایع یاد كرد و اظهار داشت: همانطور كه خانه، ستونی به نام مادر نیاز دارد كشاورزی هم ستون پا برجا و محكمی برای اقتصاد كشور است.
وی افزود: در زمانه ای كه بخش كشاورزی بستری مهم برای رسیدن به اهداف توسعه قلمداد می گردد مسئولان باید توجه بیشتری به این بخش داشته و حمایت های خویش را از كشاورزان دریغ نكنند.
سطح زیر كشت زعفران، محصول استراتژیك استان مرزی خراسان جنوبی بیش از 15 هزار هكتار است كه 36 هزار نفر از بهره برداران این محصول سالانه حدود 54 تن زعفران خشك در استان تولید می كنند.
به مناسبت هفته جهاد كشاورزی امسال 57 كشاورز نمونه استانی و كشوری خراسان جنوبی (10 تولیدكننده برتر ملی و 47 نفر برتر استانی ) هفته گذشته مورد تجلیل قرار گرفتند كه 13 نفر زن بودند.
گزارش: رقیه محمدی
7557 * 6054


1397/04/19
13:06:22
5.0 از 5
5771
تگهای خبر: اقتصاد , تسهیلات , تولید , محصول
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش