توسعه روابط تجاری ایران و پاكستان در انتظار فعالیت مجدد كمیسیون مشترك

توسعه روابط تجاری ایران و پاكستان در انتظار فعالیت مجدد كمیسیون مشترك به گزارش آنی بازار عضو ارشد فدراسیون اتاق های تجاری و صنایع پاکستان با استقبال از افزایش معابر مرزی با ایران، اظهار داشت: مطالبه بازرگانان پاکستان فعالیت مجدد کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور است و این لازمه بهره مندی از مزایای افزایش گذرگاه های مرزی خواهد بود.



به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «انجم نثار» رئیس گروه حاکم بر فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع بعنوان بزرگترین نهاد تجاری پاکستان طی گفتگو با رسانه های این کشور اضافه کرد: جامعه تجار پاکستان بخصوص فعالان اقتصادی در مناطق مرزی مشترک با ایران از افتتاح سومین گذرگاه رسمی میان دو کشور بسیار خرسندند.

وی تصریح کرد: ما احتیاج به بهره مند شدن از مزایای افزایش معابر مرزی ایران و پاکستان داریم. البته این مهم، ازسرگیری فعالیت کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را می طلبد.

رئیس سابق فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان درحالی مطالبه جامعه تجار این کشور درباره کمیسیون مشترک اقتصادی با ایران را مطرح می کند، که وزیر راه و شهرسازی کشورمان در حاشیه افتتاح گذرگاه پیشین-مند اعلام نمود: جمهوری اسلامی ایران آماده برگزاری دور جدید نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با پاکستان است.

محمد اسلامی چهارشنبه گذشته در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان اضافه کرد: اینجانب بعنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، آمادگی خودرا برای برگزاری بیست و یکمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان در سه ماه آینده اعلام می کنم.











تلاش برای کسب هدف مشترک تجارت سالانه ۵ میلیارد دلار

براساس این گزارش، انجم نثار بر عملیاتی شدن توافق نامه هایی که در گذشته توسط ایران و پاکستان امضا شده است، تاکید کردو اضافه کرد: فعال سازی مجدد کمیسیون مشترک اقتصادی برای بهره مندی واقعی از گشایش معابر جدید مرزی و بهره برداری از پتانسیل دو کشور برای دستیابی به هدف تجارت مشترک سالانه ۵ میلیارد دلار؛ اجتناب ناپذیر است.

وی عنوان کرد: غیرفعال بودن کمیسیون مشترک اقتصادی و عدم برگزاری جلسات منظم اعضای آن، مانعی در تجارت بهتر میان دو کشور بخصوص عدم تحقق رویای پیشبرد ارتباطات ریلی ایران و پاکستان به حساب می آید، درحالی که همکاری ریلی عاملی مهم برای افزایش حجم تجارت مشترک به ۵ میلیارد دلار است.

عضو ارشد فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان اظهار داشت: افتتاح گذرگاه جدید مرزی در نقطه پیشین-مند یک گام تاریخی است که ضمن تامین منافع مردم دو استان همجوار مرزی ایران و پاکستان، موجب تقویت و تعمیق همکاریهای دوجانبه در سطوح بالاتر می شود.

وی اظهار داشت: از راه این مرحله صادرکنندگان هر دو کشور می توانند دسترسی مستقیمی به مصرف کنندگان بازارهای مرزی کشورهای دیگر داشته باشند.

انجم نثار عنوان کرد: ما نیازمند گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران بخصوص پیشبرد خط لوله انتقال گاز از این کشور به پاکستان هستیم. با عنایت به کسری تراز پرداخت ها در پاکستان و همزمان کاهش سرمایه گذاری خارجی در حوزه انرژی، کاهش صادرات و چالش کسری تجارت، این کشور باید به فکر افزایش همکاریهای اقتصادی منطقه ای بخصوص با ایران باشد.











تاکید بر استفاده واقعی از پتانسیل های مشترک در جهت تقویت تجارت

رئیس سابق فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان تصریح کرد: باید مانع برداری در راه تجارت دوجانبه را با استفاده واقعی از ظرفیت های مشترک و توانمندی های یکدیگر افزایش دهیم.

وی عنوان کرد: دلیلهای حجم کم تجارت بین دو کشور، عمدتاً عدم بهره مندی از توانایی بالقوه یکدیگر و عدم استفاده از ارتباطات زمینی است.

انجم نثار، موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای را نیز از مشکلات اصلی در راه بهبود تجارت ایران و پاکستان دانست و اضافه کرد: تمام مسیرهای حمل و نقل سنتی برای تجارت دوجانبه بین پاکستان و ایران همچون جاده ای، هوایی، دریایی و ریلی در دسترس می باشد اما متأسفانه هم اکنون هیچ یک از این روش های حمل و نقل به صورت موثر و اقتصادی استفاده نمی گردد. مجوزهای حمل و نقل باید صادر شود تا وسایل نقلیه بتوانند آزادانه از مرزهای دو کشور همسایه عبور کنند.

وی اظهار داشت: ایران و پاکستان عضو بلوک های تجاری منطقه ای در حال ظهور هستند. موقعیت های جغرافیایی هر دو کشور بر کشورهای همسایه آنها تأثیر می گذارد ازاین رو هر دو کشور باید به دنبال راه های مختلف همکاری برای حضور محصولات خود در این بازارها باشند.

انجم نثار با بیان آمادگی فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان برای تسهیل تجارت بازرگانان این کشور با ایران، اضافه کرد: تهران و اسلام آباد باید توافق نامه تجارت ترجیحی دوجانبه را مطالعه و بررسی نموده و در آن شیوه های سرمایه گذاری را که به علت تغییر پویایی منطقه بوجود آمده اند، بگنجانند.

بیستمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان اواخر فروردین ۹۶ به میزبانی تهران و هشتمین نشست کمیته مشترک تجاری دو کشور نیز اواسط خردادماه ۹۸ به میزبانی اسلام آباد برگزار شده بود.

پاکستان چهارمین بازار صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بوده و در ۹ ماهه ۱۳۹۹ مجموع تبادلات تجاری دو کشور بیشتر از ۸۴۰ میلیون دلار برآورد شده که سهم صادرات ایران ۷۱۰ میلیون دلار و شامل محصولات صنعتی، شیمیایی، مصالح ساختمانی، محصولات کشاورزی و غذایی بوده و در بیشتر از ۱۱۰ کد تعرفه انجام شده است.

پاکستان از ظرفیت بسیار بالایی برای افزایش کمی و کیفی مراوده های تجاری با جمهوری اسلامی ایران برخوردار می باشد و برآوردهای انجام شده گویای آن می باشد که با ایجاد زیرساخت های لازم، تجارت دو کشور تا ۱۴ میلیارد دلار در سال قابل افزایش است. همینطور پاکستان و ایران ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاری های مشترک دارند.



منبع:

1400/02/06
22:16:20
5.0 از 5
995
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش