بررسی تحولات بازار ارز در هفته منتهی به ۱۲ شهریور ۱۴۰۰؛

دو نیمه متفاوت بازار ارز در هفته ای که گذشت

دو نیمه متفاوت بازار ارز در هفته ای که گذشت به گزارش آنی بازار بازار ارز در هفته ای که گذشت دو نیمه کاملا متفاوت را تجربه نمود. کاهش قابل توجه قیمت ها در نیمه ابتدایی و ثبات قیمت در نیمه دوم هفته، نشان دهنده انتظار بازار برای تحولات اقتصادی و تصمیمات جدید است.


به گزارش آنی بازار به نقل از خبرگزاری ایرنا، بازار ارز سرانجام در هفته ای که گذشت وارد روند نزولی شد و قیمت ها به محدوده دو هفته پیش، یعنی قبل از آغاز تعطیلات ۶ روزه کرونایی، بازگشت.
بررسی روند تحولات ارزی در این هفته نشان داده است علیرغم تمایل افزایشی بازار در روز شنبه، طی روزهای یکشنبه و دوشنبه بازار شاهد کاهش شدید قیمت ها هم در بازار آزاد و هم در صرافیهای بانکی بود. البته این روند نزولی شدید از روز سه شنبه متوقف گردید و بعد از کمی افزایش بها، بازار سه روز پایانی هفته را در نوسانی متعادل سپری نمود.




کارشناسان برای ردیابی این تغییر رفتار در معاملات بازار، بررسی تحولات را از چهارشنبه هفته گذشته آغاز می کنند، روز که که با رای اعتماد مجلس شورای اسلامی، تیم اقتصادی دولت سیزدهم تکمیل شد. در تداوم این خبر افزایش قیمت صرافیهای بانکی در روز پنج شنبه علیرغم کاهشی شدن قیمت ها در بازار آزاد، این سیگنال را به فعالان بازار ارز رساند که دولت جدید تصمیم دارد تا کنترل قیمت های بازار ارز را آغاز کند. همین مساله باعث نگرانی نوسان گیران شد. علاوه بر این، کاهش فاصله قیمت ارز در بازار آزاد و صرافیهای بانکی فشار تقاضای کاذب را هم در بازار می کاهد، بر همین مبنا قبل از آغاز معاملات این هفته انتظار کاهش قیمت ها دور از ذهن نبود.
با این وجود نوسان گیران در معاملات نیمه ابتدایی روز شنبه با تداوم دادن هیجان صعودی که طی دو هفته پیشین بازار را تحت تأثیر خود قرار داده بود، قیمت دلار را تا نزدیکی ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان بالا بردند و بعد از آن برای کسب سود، مبادرت به فروش ارزهای در اختیار خود کردند که منجر به نزولی شدن بازار در نیمه دوم معاملات روز شنبه شد.
اما از روز یکشنبه، دو خبر دیگر به شدت بازار را به سمت کاهش تقاضا و در نتیجه افت قیمت، تهییج کرد. نخستین خبر در ارتباط با فرمان رئیس جمهوری در اولین نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز و کنترل تورم بود که طی آن اعضای تیم اقتصادی دولت مامور به استفاده از تجربه ها و دیدگاه های نخبگان در جهت عرضه راهکارهای تقویت ارزش پول شدند. این مورد باردیگر نوسان گیران را خروج از بازار تشویق کرد و آنها با نگرانی از تقویت عرضه از جانب بازارساز به فروش ارز پرداختند.
اما خبر دیگری که موج کاهش قیمت را سرعت بخشید، در ارتباط با تازه ترین آمار تجاری در مورد کاهش قابل توجه میزان واردات کشور در مردادماه بود. انتشار این خبر که معنای کاهش تقاضای واقعی برای خرید ارز است در حالی منتشر گردید که طی مردادماه قیمت ارز در بازار همواره با افزایش مواجه بود. ازاین رو برای فعالان اقتصادی مشخص شد این افزایش قیمت بیشتر از آن که تحت تأثیر عوامل اقتصادی رخ داده باشد، موثر از عوامل روانی اتفاق افتاده و بر همین مبنا معامله گران بازار برای خرید ارز احتیاط بیشتری از خود نشان دادند.
به باور تحلیل گران از روز سه شنبه تا پنج شنبه بازار در شرایطی قرار داشت که از یک سو توان لازم برای بازگشت به روند افزایشی نزدیک به یک ماه و نیم گذشته را نداشت. و از طرفی برای بازگشت به روند کاهشی احتیاج به سیگنال های جدیدی احساس می کند. بنابراین شاهد توقف نسبی روند قیمت گذاری دلار ازر در بازار طی نیمه دوم هفته بودیم.
فعالان بازار معتقدند در این شرایط، بازار به دنبال یافتن نقطه تعادل خود است و تا رسیدن سیگنال جدید نمی توان انتظار تحول جدی در بازار را داشت. چون که از یک سو عدم احیای برجام و کاهش تحریم ها انتظارات برای افزایش قیمت ارز را تقویت می کند و از طرفی عوامل دیگری مانند تلاش دولت جدید برای کنترل بازار نشان می دهد، حداقل بخشی از فعالان اقتصادی، انتظارات تورمی بالایی ندارند.
در این شرایط به اعتفاد تحلیل گران فنی، سقف ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان و کف ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان برای دلار سطوح مقاومتی هستند که بازار با آن مواجه می باشد و در صورت شکسته شدن هر یک از این دو سطح، میتوان انتظار یک جهش قیمتی دیگر را داشت. باید منتظر ماند و دید، آیا در ایام آتی، خبری در ارتباط با مذاکرات هسته ای یا حتی اعلام نام رئیس کل جدید بانک مرکزی می تواند منجر به گذر بازار از یکی از این سطوح بشود یا بازار ترجیح می دهد برای مدتی روند کم نوسانی را در همین محدوده تجربه کند؟

1400/06/14
09:05:56
5.0 از 5
642
تگهای خبر: ارز , ارزش , افزایش قیمت , اقتصاد
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش