رئیس كمیسیون اقتصادی:

مجلس از تشكیل دولت اقتصادی كوتاه نمی آید

مجلس از تشكیل دولت اقتصادی كوتاه نمی آید ایرنا- رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کشور در آستانه تحولات مهمی قرار گرفته که مرکز آن تحولات اقتصادی می باشد، پس مجلس بسادگی از موضوع تشکیل دولت اقتصادی نگذشته و با همان نگاه حمایتی و همراهی، ذره ای از حفظ منافع ملی در پاسخ به تشکیل دولت جدید کوتاه نمی آید.


محمدرضا پورابراهیمی روز دوشنبه در آیین گشایش "همایش بین المللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت" به میزبانی دانشگاه امام رضا(ع) در مشهد اضافه کرد: از دولت جدید انتظار یک برنامه جامع و محتوایی مشخص، مبتنی بر نگاه علمی و باورهای اعتقادی و ارزشی در زمینه اقتصادی با معرفی توانمندترین و کاراترین افراد برای تصدی مسئولیت در کابینه داریم.
وی بیان کرد: دیگر فرصتی برای آزمون و خطا در اقتصاد کشور نیست، مردم دیگر کشش و ظرفیت مشکلات اقتصادی را ندارند و فقط برای اعتقادشان به نظام و رهبری پای صندوق های رای آمدند، پس مجلس از موضع نظارتی و بررسی محتوایی برنامه های تخصصی دولت و هماهنگی بین اعضای کابینه دولت کوتاه نمی آید.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نخستین موردی که باید مدنظر دولت جدید قرار گیرد این است که فکری برای ۳۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه بکند برای اینکه این کسری در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ بطور متوسط بیش از ۲۸ درصد رشد داشته است.
پورابراهیمی اضافه کرد: متوسط رشد سالانه درآمد ملی از سال ۹۲ تا ۹۹ به میزان ۵.۲ درصد و پس انداز ملی بطور متوسط سالانه بیش از ۵ درصد کاهش یافته، کل موجودی سرمایه بطور متوسط سالانه ۱.۴ درصد رشد داشته، تراز پرداختهای کشور سالانه بیش از ۳.۲ درصد بدتر شده، کل بدهی خارجی کشور بطور متوسط سالانه ۵ درصد بالا رفته و به ۹.۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی بیان کرد: نرخ ارز غیررسمی در کشور در سال های ۹۲ تا ۹۹ بطور متوسط سالانه ۱۷ درصد رشد کرده و از هر دلار ۳۲۰۰ تومان به ۲۳ هزار تومان رسیده است. نرخ تورم نیز رشد کرده و از حدود ۲۲ درصد به ۳۶ درصد رسیده است و نرخ بیکاری نیز در این بازه بطور متوسط ۱۱ درصد بوده که نسبت به سال ۹۲ یک درصد رشد کرده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ضریب جینی که نشان دهنده شکاف طبقاتی و بدتر شدن وضعیت رفاهی جامعه است در سال ۹۲ حدود ۳۹ صدم درصد بوده که در سال ۹۹ به حدود ۴۱ صدم درصد رسیده است.
پورابراهیمی افزود: حجم نقدینگی سالانه کشور در سال های ۹۲ تا ۹۹ به میزان ۲۷ درصد افزایش داشته است، در طول این مدت حدودا نرخ رشد اقتصادی کشور نزدیک به صفر است، در صورتیکه در برنامه ششم توسعه نرخ رشد اقتصادی کشور هشت درصد پیش بینی شده بود.
حوزه برای اصلاح نظام بانکداری طرح بدهد
وی اشاره کرد: پنج سال است که اصلاح نظام بانکداری در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار دارد و باوجود انتقادات فراوان برخی از اساتید حوزه به برنامه این کمیسیون برای اصلاح نظام بانکداری، هیچ پیشنهادی از طرف حوزه برای اصلاح قانون بانک مرکزی و بانکداری اسلامی برای جایگزین کردن انتقادات آنها به احکام مربوطه در طرح، ارائه نشده است.
پورابراهیمی بیان کرد: در طول سال های اخیر اتفاقات مثبتی در امتداد رسیدن به یک مدل اقتصادی مطلوب برای اصلاح قانون بانک مرکزی یا اصلاح نظام بانکداری در کشور در دانشگاه ها نیز رخ نداده است.
وی اشاره کرد: صرف انتقاد به طرح ارائه شده کمیسیون اقتصادی مجلس برای اصلاح نظام بانکداری از طرف حوزه، گره از مشکلات اقتصادی کشور باز نمی کند، از مراکز حوزوی کشور انتظار می رود برنامه پیشنهادی و احکام و مدل اجرائی خودرا دراین زمینه ارائه دهند، دیگر مبانی و دیدگاه ها در این خصوص به حد کافی ارائه شده است، هیچکس در مبانی و دیدگاه ها در خصوص لزوم برقراری عدالت، توزیع عادلانه ثروت، حفظ مالکیت مستقیم برای افراد در زمینه اسلامی، تفاوت اقتصاد ما با حوزه سوسیالیستی و اقتصاد سرمایه داری، شک و شبهه ای ندارد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از مراکز حوزوی خواست مدل اقتصادی و پیشنهادهای خودرا هر چه سریعتر برای اصلاح نظام بانکداری کشور ارائه دهند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت جوانان در حل مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد: ۲ هفته قبل که اجلاس کشورهای عضو اکو در پاکستان برگزار شد، اعضای کشورهای عضو اکو از ایران درخواست نمودند که با توجه به این که کشورمان جزو ۵ کشور تولیدکننده واکسن کرونا است، بعد از تامین نیاز مردم خود، صادرکننده آن به کشورهای عضو اکو شود که این افتخاری برای ملت ایران است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: امروز نقطه عطفی در تاریخ اقتصاد ایران پیش آمده است، پس از جایگاه دانشگاه انتظار می رود که ارائه دهنده راهکارهای عملیاتی و میدانی برای دولت و مجلس باشد تا مبنای اتفاقات مثبت قرار گرفته و یک عقبه جریان تخصصی در پشت تصمیمات اجرائی باشد.
تحریم ها بر اقتصاد کشور اثر گذاشته است
پورابراهیمی، تحریم ها را بر وضعیت اقتصادی کشور اثرگذار دانست و اضافه کرد: با این وجود باید بررسی کرد که سهم تحریم ها در وضعیت به وجود آمده در اقتصاد کشور چقدر بوده است، در بیانیه گام دوم انقلاب، رهبری راه حل حل مشکل تحریم ها را اتکای به ظرفیتهای داخلی می دانند که آنها را به حداقل یا حتی به صفر می رساند.
پورابراهیمی اشاره کرد: در زمان جنگ تحمیلی ایران تحریم نظامی بود، اما بدون حمایت کشورهای دیگر و فقط با کار جهادی و مجاهدت و باور به یاری و نصرت الهی، نتیجه جنگ را تغییر داد و الان به قدرت نظامی اول منطقه تبدیل گشته و معادلات نظامی منطقه را در دست گرفته است.
وی افزود: حمایت ساده ایران از مظلومان فلسطین در جنگ اخیر در غزه، موجب شد که اسرائیلی ها در مقابل فلسطینی ها زانو زده و درخواست آتش بس بدهند، اگر بخواهیم در عرصه اقتصادی هم مانند عرصه نظامی کار نماییم، امکان پذیر است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر کسی بخواهد در اقتصاد کشور فعالیت کند ابتدا باید اتخاذ تصمیمات علمی و تخصصی را مدنظر قرار دهد، برای اینکه آنچه اقتصاد کشور را در سال های اخیر ضعیف کرد، تصمیمات غیرعلمی و غیرکارشناسی بود.
وی اضافه کرد: داشتن رویکرد جهادی و اعتقادی، عدم نگاه به کشورهای دیگر در تصمیمات داخلی، پیشبرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید مدنظر دولت جدید در زمینه اقتصادی باشد.


1400/04/01
20:53:46
5.0 از 5
487
تگهای خبر: ارز , ارزش , اقتصاد , بانك
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش