دولت جدید و رفع موانع تولید

دولت جدید و رفع موانع تولید تولید کنندگان و فعالان اقتصادی امید زیادی به دولت آیت الله رئیسی بسته اند تا گامهای مؤثری برای رفع موانع و افزایش تولید بردارد و دغدغه های دیرینه رهبری دراین زمینه را برطرف سازد.


اکنون سالهاست رهبری با نامگذاری هر سال به تولید و رونق و جهش و رفع موانع آن و شکل گیری اقتصاد مقاومتی منعکس کننده نیاز مبرم کشور به ایجاد تحول در تولید و اشتغالزایی بوده اند.
دولت جدید با اتخاذ سیاست های پایه ای می تواند و باید تولید و اقتصاد را از دست اختاپوس هزارپای دیوان سالاری و بوروکراسی فساد زایی که آن را در خود تنیده است نجات دهد.
شما ببینید یک تولید کننده در ترکیه اگر قطعه ای در کارخانه اش خراب شود با یک تلفن به سازنده آلمانی می تواند قطعه مورد نظر خودرا سفارش دهد و ظرف دو سه روز آن را در محل کارخانه خود دریافت نماید. همین کار ساده برای تولید کننده ایرانی مستلزم هفته ها کلنجار رفتن با دیوانسالاران چندین نهاد دولتی و غیره است. اول باید مبادرت به ثبت سفارش در وزارت صنعت معدن تجارت کندو نشان دهد که واقعاً به این قطعه نیازمند است. بعداً باید به چند نهاد دیگر مراجعه کند و اثبات نماید که قطعه مذکور در داخل تولید نمی گردد. بعداً باید مجوزهای زیست محیطی و امثالهم را کسب کند. بعد باید از بانک مرکزی تقاضای تخصیص ارز ولو به قیمت آزاد را بدهد سپس باید دنبال حل و فصل مسائل گمرکی مربوطه بیافتد. کجای اینکار انصاف است؟ چرا اینقدر الزامات و امر و نهی ها و میشود نمی گردد ها سر راه یک فعالیت اقتصادی ساده است؟ در این فرآیند کافی است کوچکترین ابهامی بوجود بیاید که در این صورت کار به کمیته های تخصصی می کشد که ممکنست وقت رسیدگی در آنها هفته ها بطول انجامد. چرا این فرآیند ها را تسهیل نمی کنیم؟ چرا همه این موانع و مجوز خواهی ها را از بین نمی بریم؟ اگر کسی بخواهد با پول خود و با دلار آزاد قطعه ای را از خارج وارد کند چرا باید مانع او شد؟ اگر هدف جلوگیری از خروج ارز از کشور است باید اظهار داشت که در جوزه های غیر تولیدی محدودیتی برای خروج ارز از کشور وجود ندارد و اساساً نمی توان مانع آن شد مثلاً در حالی که می توان با آزادی کامل صدها هزار دلار را برای خرید ملک در ترکیه و کانادا به خارج فرستاد، همین کار را برای وارد کردن ابزار تولید که می توانند اشتغال زائی زیادی در کشورداشته باشند اصلاً به این راحتی نمی توان به انجام رساند.
تحریم های اقتصادی بااینکه برای تولید کنندگان مشکل ساز است اما آنها بتدریج ساز و کار های دور زدن آنها برای انتقال پول و کالا را در محدوده فعالیت خود یافته اند. مشکل مانع تراشی های عظیم داخلی است که بوسیله صدها بخشنامه، بخشنامه و دستور کار چالش های زیادی در مقابل فعالان اقتصادی آفریده و دست و پای آنها را بسته اند.
دولت جدید می تواند با حذف تمامی این الزامات و مجوز طلبی ها اقتصاد را رها سازد و اجازه دهد فعالان اقتصادی با درایت خود بسهولت کار کنند. دولت البته همیشه می تواند با وضع تعرفه و عوارض گمرکی بازار را کنترل کند اما هرگونه دخالت بیشتر در امر صادرات و واردات را باید حذف کند و یا به حداقل برساند.
دکتر علی تابش فعال اقتصادی بخش خصوصی


1400/04/02
22:36:18
5.0 از 5
509
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش