پورمحمدی:

همه منابع ارزی در داخل و خارج کشور باید در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد

همه منابع ارزی در داخل و خارج کشور باید در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد به گزارش آنی بازار، رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: مدیریت کلان منابع ارزی کشور بادر دست بانک مرکزی باشد تا بتواند این منابه را در جریان اقتصادی کشور قرار دهد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سید حمید پورمحمدی روز دوشنبه در همایش سیاستهای پولی و بانکی اظهار داشت: نه به عنوان کسی که خودرا عضو خانواده بانکی می داند بلکه به عنوان رییس سازمان برنامه که گاهی تعارضاتی با بانک مرکزی دارد معتقدم که باید جایگاه بانک مرکزی تقویت شود اگر تقابل بین بانک مرکزی و سازمان برنامه پیش بیاید همه باید سمت بانک مرکزی را بگیرند چون اگر بانک مرکزی مبتلا به اختلال شود معیشت آحاد جامعه گرفتار مشکل می شود و جایگاه آنرا مقدم بر سازمان برنامه می دانم.
عضو هیات عالی بانک مرکزی اظهار داشت: اگر بانک مرکزی مقرر است مقتدر و شجاع باشد شجاعت در عمل نتیجه بصیرت درنظر است و باید نسبت به همه دارایی های ارزی کشور بصیر باشد نباید هیچ ارزی از ایران در هیچ جای دنیا و داخل باشد که بانک مرکزی از آن غافل باشد؛ اگر متعلق به دولت می باشد، اگر متعلق به صندوق توسعه ملی یا حتی بخش مرکزیِ متعهد به بازگشت است باشد، باید در دید بانک مرکزی باشد و این بانک اطلس دارایی های خارجی کشور را داشته باشد و اگر این اطلس مبهم باشد دارایی های ارزی بانک مرکزی مبتلا به اختلال می شود.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: اگر منابع ارزی در کشور متعلق به هر نهادی در کشور است باید مدیریت کلان آن دست بانک مرکزی باشد و بتواند این منابع را در جریان اقتصادی کشور قرار دهد؛ مدلول ندارد یک شهرداری یا شرکتی منابع ارزی را به این بهانه که متعلق به خودش است در خارج از کشور فریز کند و بانک مرکزی نتواند آنرا برای واردات مواد اولیه تولید یا ماشین آلات تولید به جریان بیندازد.
وی با اعلان اینکه متاسفانه نمونه هایی از این موارد در کشور داشته ایم، اضافه کرد: فقط ارز نیست بلکه سایر دارایی ها هم هست؛ این که در کشوری ملک یا سهام برای یک نهادی باشد باید به بانک مرکزی داده شود.
پورمحمدی اظهار داشت: صادرکننده ‍ای کالای کشور را که با انواع یارانه ها تولید می شود، صادر می کند ولی ارز آنرا وارد نمی کند یا آنرا تبدیل به کارت های تجاری گوناگون و خرد می کند تا شناسایی نشود یا منافذ دیگر که باید شناسایی و روشن شوند.
وی با اشاره به دیداری که روز گذشته با رییس قوه قضاییه داشت، گفت: ایشان گفت هر جایی که احساس نماییم برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد شود بلا فاصله ورود می نماییم.
معاون رییس جمهور اشاره کرد: درخواست دیگرم این است که آخرین کسی که در کسری یا مازاد ارزی کشور تشویق یا شماتت می شود نظامات ارزی بانک مرکزی باشد؛ به همین دلیل باید تلاش نماییم درآمد ارزی کشور افزایش یابد؛ نباید جزیره ای عمل کرد بلکه باید کاری نماییم وزارت نفت یا صمت یا بخش خصوصی به هم متصل شوند تا درآمد ارزی کشور افزایش یابد.
پورمحمدی اضافه کرد: سه سال است وزارت نفت می گوید ۳ میلیارد دلار بدهید ظرف یک سال ۷ تا ۸ میلیارد دلار برمی گردانم هیچ بنگاهی چنین بازگشت سرمایه ای ندارد ولی کسی به حرف آنها گوش نمی دهد.
وی با طرح این سوال که چه نماییم که درآمد ارزی کشور افزایش یابد، گفت: حجم تجارت غیر نفتی کشور در سال قبل با وجود تحریم ها ۱۳ میلیارد دلار افزوده شد و ۲.۲ میلیارد دلار کسری تراز تجاری کشور کنترل شد و یا احتساب واردات طلا، ۱۰ میلیارد دلار تراز منفی تجاری کشور کم شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: تمام کشورها دنبال بدنبال افزایش درآمدهای ارزی با کاهش هزینه های جاری است در آمریکا هم همین است یک دلار هم برای کشور ما مهمست در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۸ میلیارد دلار به کالاهای اساسی دادیم اما با انضباط پولی پارینه به ۱۴ و امسال به ۱۲ میلیارد دلار کاهش پیدا می کند.
پورمحمدی اضافه کرد: باید گروهی شبانه روز دنبال اصلاح بخشنامه ها برای کاهش هزینه ها باشد کشور برای اینکه ما گرفتار نوسانات ارزی هستیم که هم دولت را گرفتار مشکل می کند هم صاحبان کالاها را؛ ارزی که دولت می گیرد با نرخ ۲۸ هزار تومان به واردات کالاهای اساسی اختصاص می دهد و کل آن فقط ۱۲ میلیارد دلار است و باید سازوکاری طراحی شود تا این نوسانات اختلالی در اقتصاد ایجاد نکند.
وی با اشاره به گلایه نظام بانکی درباب تکالیف بانکی قرض الحسنه اظهار داشت: این تسهیلات دو مورد هست یکی تسهیلات ازدواج و فرزندآوری با نرخ ۴ درصد است و دیگری مسکن روستایی است که اختلاف نرخ ۴ تا ۲۳ درصد را سازمان برنامه باید یارانه بدهد در صورتیکه نرخ واقعی ۳۰ درصد است و ما ۲۶ درصد یارانه می دهیم بعد هم که به خانواده های روستایی مراجعه می نماییم بازهم فقیر هستند؛ محاسبه کردیم اگر کل جهیزیه فقرا را مجانی بدهیم و مسکن را رایگان بسازیم ارزانتر از آن تسهیلات ۴ درصدی درمی آید.
پورمحمدی اظهار داشت: الان اگر برویم با ۱۰ تولیدکننده داخلی لوازم خانگی صحبت نماییم که وام ارزان را به آنها بدهیم و بجای آن جهیزیه را رایگان به فقرا بدهند، ارزانتر خارج می شود؛ در مسکن هم همین طور است بجای این بخشنامه ها برویم ببینیم مردم چه می خواهند.




منبع:

1404/02/22
10:49:08
5.0 از 5
278
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , بانك مركزی
این مطلب آنی بازار را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی بازار در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب آنی بازار
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

anibazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی بازار محفوظ است

آنی بازار

بازار خرید و فروش : با آنی بازار، هم خرید کنید، هم به روز بمانید